Gezi Parkı’nda yakılan çadırlara ikinci iddianame

Gezi Parkı’nda çadırların yakılması talimatını veren Beyoğlu’ndan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli hakkında ikinci bir iddianame daha düzenlendi.

Gezi Parkı’nda yakılan çadırlara ikinci iddianame

Ağaçların sökülme tehdidine karşı Gezi Parkı’nda nöbet tutan eylemcilerin çadırlarının yakılması talimatını verdiği ileri sürülen dönemin Beyoğlu’ndan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli hakkında ikinci bir iddianame daha düzenlendi.

Gezi direnişinin başladığı 30 Mayıs 2013 günü, ağaçların kesilmesine engel olmak için parkta nöbet tutanların kurduğu çadırlar ateşe verilmişti. Dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli’nin, eylemlerin başladığı gün göstericilere ait çadırları yakmaları için zabıtalara, “çadırları toplamakla uğraşmayın, yakın gitsin” talimatı verdiği iddiasıyla, ‘görevi kötüye kullanmak’ ve ‘yangın çıkarmaya azmettirmek’ suçlarından yargılandığı davada 3. duruşma gerçekleşti.

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Ramazan Emekli katıldı. Duruşma hâkimi Engin Bedir, sanık Emekli’ye birleştirme talepli açılan dava olduğunu ve dosyaların birleştirildiğini açıkladı. Yasa gereği birleştirilen dava sebebiyle Emekli’ye ek savunma hakkı verildi.

2 ayrı iddianame kapsamında görevi kötüye kullanmakla suçlanan Emekli toplam 10 yıla kadar hapsi istendi.