Gericilik, ABD'de saldırdı: 3 kişi öldü

ABD'de Hristiyan dinci gerici saldırgan kürtaj kliniğine silahlı saldırı düzenledi.

Gericilik, ABD'de saldırdı: 3 kişi öldü

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado Springs kentinde bulunan bir aile planlaması kliniğine yapılan silahlı saldırıda 1’i polis 3 kişi hayatını kaybetti. 59 yaşındaki Robert Lewis Dear adlı silahlı saldırgan, 6 saat süren çatışmanın ardından yakalandı.

Saldırıda 5’i polis olmak üzere 9 kişi de saldırganın silahından çıkan kurşunlarla yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Polis, saldırganı yakaladıktan sonra aracında ve klinikte bomba araması da yaptı.

Saldırının yapıldığı aile planlaması kliniğinde diğer hizmetlerin yanı sıra kürtaj da yapıldığı klinik ülke çapında yaklaşık 700 klinikten oluşan bir organizasyonun parçasıydı.

Saldırı, kürtaj karşıtı bir grubun bu organizasyonun fetüslerin organ ve parçalarını kâr için sattığını gösterdiğini iddia ettikleri bir dizi videonun yayınlanmasından sonra bazı Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarının kampanyalarında sert bir şekilde eleştirildikten sonra gerçekleşti. Organizasyon, fazlasıyla montajlanmış görüntülerin gerçeği çarpıttığını savunuyorlardı.

Organizasyonun diğer klinikleri, Eylül ayından bu yana 3 ayrı saldırıya daha uğramıştı.

ABD’de kürtaj klinikleri ve çalışanları, Hristiyan aşırı dincilerin silahlı saldırı, bombalama, kundaklama, yağmalama, hırsızlık, işgal, tehdit gibi eylemlerinin hedefinde bulunuyor.