Gericilerin ODTÜ nefreti

AKP ve yandaş medyanın, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) nefretinin sonu gelmiyor.

Gericilerin ODTÜ nefreti

AKP ve yandaş medyanın, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) nefretinin sonu gelmiyor. Son dönemde Mescid Topluluğu adı altında okulda faaliyet yürütmeye çalışan IŞİD’lilerin okulda estirmeye çalıştıkları terörle gündeme gelen okul, Anonymous hacker grubu tarafından yapılan son siber saldırılar sonrasında tekrar gündeme getirilmeye çalışılıyor.

Star gazetesi başta olmak üzere yandaş medya, yaşanan siber saldırıda siber kalkanı devreye sokması gerektiğini iddia ettikleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni (ODTÜ) bu konuda yetersiz kaldığı ve gerekli tedbirleri zamanında almadığı için eleştirilerin hedefine oturtmaya çalışıyor. Gazete daha da ileri giderek ODTÜ’nün siber kalkanları devreye sokmayı bırakın, saldırılara açık bir ortam bile oluşturduğunu ileri sürdü.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın Türkiye’yi hedef alan siber saldırılara ilişkin, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız vasıtasıyla ODTÜ’deki sorumluluğun bu kuruma devredilmesi gerektiğini talep etti. Ancak ODTÜ direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli” dediğini hatırlatan Star gazetesi, Bilgi Güvenliği Akademisi Genel Müdürü Huzeyfe Önal’ın da, siber saldırılar konusunda ODTÜ’nün başarısız olduğunu belirterek “ODTÜ bununla ilgili merkez kurmuş ama birçok saldırıyı önleyemedi. Aldığı önlemler yeterli değil. Bu dünya üzerinde görülmüş en büyük saldırılardan biri. Geçtiğimiz aylarda bu tür saldırı Avrupa’da yapıldı ve sıfır hasar ile önlenebildi. Türkiye’ye de aynı büyüklükte saldırı yaptılar ama ODTÜ bunu geç fark etti” dediğini yazdı.

1916694_1656886977882753_6358869466403137739_nErdoğan’ın eski danışmanı da tehdit etmişti

Geçtiğimiz hafta, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki IŞİD’cilerin çıkardıkları olaylara ilişkin konuşan AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, “Cizre’ye nasıl girildi, ODTÜ’ye de öyle girilir” diyerek öğrencileri tehdit etmişti.

AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal,üniversitedeki mescide solcu öğrenciler tarafından saldırı düzenlendiğini öne sürerken, “ODTÜ’de Gezi olayları sırasında, dinimize, imanımıza saldırılan pankartlar asılmaya başlandı. Onlarla şovlar yapılmaya başlandı. Bunlar solcu faşistler, bunlar solculuktan da anlamayan faşistler” ifadelerini kullanarak, “Zaten bu ODTÜ de Amerikalılar tarafından kurulmuş bir üniversite. Maalesef, şimdi o solcu öğrencileri bir maşa gibi kullanıyorlar” diye konuştu.