Gericilerden Alevilere yine tehdit

İBDA-C bağlantılı Müslüman Anadolu Gençliği isimli örgütlenme Alevileri tehdit etti

Gericilerden Alevilere yine tehdit

İBDA-C bağlantılı Müslüman Anadolu Gençliği isimli örgütlenme Alevileri tehdit etti. ÖSO bünyesinde faaliyet yürüten Sultan Abdulhamit Tugayı’nın duyurularını yayınlayan internet sitelerinde El Nusra gibi katil çetelerine destek yazıları yer alan Müslüman Anadolu Gençliği Facebook hesabından “Türkmen Dağı düşerse Esed’in katliamlarına ortak olan Aleviler bu ülkede nasıl dolaşacak kardeşlerimizi katledip burada nasıl yaşayacak. Bunların hesabı elbet Müslümanlar tarafından sorulacaktır” diyerek tehdit mesajı yayınladı.

İnternet sitesinde Yahya Yıldırım ismiyle 16 Kasım tarihinde “Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri’nin ruhu, yolu ve fikrini zaman ve şartlara göre – İslam’a muhatap anlayışla – ortaya koyan büyük Doğu-İbda fikir hareketi anlaşılmadan hiçbir şeyin anlaşılamayacağına dair tarihi günler yaşıyoruz!.. İbda varsa, Ehl-i Sünnet Anadolu’da vardır!.. Tüm düğümleri çözecek kılıcın ve fikrin sahibi, – sabır kınında öfkesi saklı – mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’dur!.. Gerisi hikâyedir” ifadeleriyle yayınlanan yazı, örgütün İBDA-C bağlantısını da gözler önüne seriyor.

Alperen Ocakları ile bağlantılı örgütün, Suriye’de katliamlara imza atan Sultan Abdulhamit Tugayı’na ait düzenli haberler vermesi ve “ACİL ACİL ACİL Sultan Abdulhamit Tugayının kileri vurulmuştur. Bu yüzden yerleşik birliklerden seyyar birliğe geçiş yapılan bölgede çok acil olarak KUMANYA ihtiyacı bulunmaktadır. Destek olmak isteyen arkadaşlar dernek hesabına havale yapabilirler. Hesap açıklama kısmına “Türkmen Dağı Konserve” yazmayı unutmayın ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş Hesap İsmi: Fetih 1453 İlim Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Şube Kodu: 058 Sefaköy Şubesi Hesap Numrası: 01769419-000001 IBAN: TR35 0020 3000 0176 9419 0000 01” gibi yardım çağrılarında bulunması da “Türkmenler katlediliyor” safsatasının arkasında yatan niyeti gözler önüne seriyor.

ibda c

Türkmenlerin kurduğu çetelerden biri olan Sultan Abdulhamit Tugayı’na Türkiye’den de “gönüllülerin” katıldığı biliniyor. Ağırlıklı olarak Lazkiye’de bulunan bu çeteler, Lazkiye’ye bağlı Akçabayır, El Vadi, Bayırbucak, Dırra, Gebelli gibi köyleri işgal etmişler, Alevi köylerinde katliamlar gerçekleştirmişlerdi.

2010 yılında Moskova Metrosu’nda düzenlenen ve 39 kişinin öldüğü intihar saldırıları ile 2011’de Moskova Havalimanı’nda düzenlenen ve 36 kişinin öldüğü saldırılar gibi eylemlerin sorumlusu Kafkasya Emirliği adlı Çeçen örgütün de destekçisi olan Müslüman Anadolu Gençliği’nin Suriye’deki İslamcı çetelere militan gönderdiği de yayınlarında ortaya çıkıyor.

Fransa’da Charlie Hebdo saldırısı faillerini destekleyen ve bu nedenle Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik eylem gerçekleştirmiş olan Müslüman Anadolu Gençliği, internet sitesinde El Kaide lideri Eymen Ez Zevahiri’nin açıklamalarına geniş yer verirken herhangi bir engellemeyle karşılaşmadan faaliyetlerini sürdürüyor.