Gericiler hedef gösterdi

Kadıköy'e yapılacağı duyurulan cami ile ilgili röportajımıza gerici medya organları ne dedi?

Gericiler hedef gösterdi

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Kadıköy’de yapılacağı duyurulan cami haberleri üzerine dün yayınladığımız röportaj gerici basını rahatsız etti. Haber sitesi Haber Vaktim ve Bugün gazetesi başta olmak üzere çeşitli gerici medya organlarında röportajda Nuhoğlu’nun esas olarak vurguladığı başlıklar görmezden gelindi ve tartışma cami sorununa indirgendi.

Nuhoğlu, röportajda, planlar yapılırken AKP’lilerin akıllarına cami yerine, alışveriş merkezi ve otellerin geldiği, Kadıköy’de pek çok boş kamu arazisi olmasına rağmen kentin nefes aldığı yeşil alanlara cami yapılma ısrarının AKP’nin rant hevesinin her şeyin önüne geçmesinin bir sonucu olduğu, cami için ilan edilen alanın dolgu alanı olduğu gibi önemli vurgular yapmıştı.

haber vaktim manset roportaj

Haber Vaktim, internet sitesinde bu başlıkla haber yaptı.

Haber Vaktim bilindik ezberle hedef gösterdi

Haber Vaktim internet sitesi, röportajımızı haberleştirirken Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun noktaları es geçip sadece röportajda Nuhoğlu’nun yasal olarak yapacaklarını anlattığı bir kaç cümleyi cımbızlamayı tercih etti.

Plan değişikliğinin bakanlık tarafından askıya bir çıkarılmasını da bir iddia olarak değerlendiren site Nuhoğlu’nun sadece bundan sonraki yasal sürece ilişkin değerlendirmeleri haber yapıldı. Oysa Nuhoğlu, cami yapılması planlanan alanla ilişkili olarak AKP’lilerin ipini pazara çıkaran sözlerini ise elbette görmezden geldi.

Haber Vaktim böylelikle, röportajı ve sorunu, klasik bir gerici yalanı olanı “cami istemiyorlar” diyerek açıkça çarpıtırken Nuhoğlu’nun AKP’lilerin imar planları yaparken alışveriş merkezleri ve otelleri düşündüğüne ancak daha sonra akıllarına cami yapmanın geldiğini, bunun içinde yeşil alan olarak ayrılan yerleri yapılaşmaya açtığına ilişkin sözlerini gözlerden kaçırarak provokasyon yapmayı tercih etti.

Haber Vaktim’in haberini aynen alıp yayınlayan yakın zamanda AKP tarafından el konulan Bugün, Haber7 gibi gerici internet siteleri de provokasyonu sürdürdüler.