VİDEO | Gaziantep’te IŞİD'in kadın köle pazarı

Gaziantep’te köle pazarı ortaya çıkarıldı

VİDEO | Gaziantep’te IŞİD'in kadın köle pazarı

IŞİD’in Ezidi kadınları internet üzerinden pazarladığı, satış ofislerinden birinin de Gaziantep’te bulunduğu Alman NDR ve SWR kanalları tarafından ortaya çıkarıldı.

Gazetecilerin ulaştığı chat protokolleri, whatsapp yazışmaları, belgeler, fotoğraflar ve satışı tamamlayan aracılar ile görgü tanıklarının ifadeleri Ezidi kadın ve çocukların dijital ortamda fotoğraflı şekilde “köle” olarak satışa çıkarıldığını ve en fazla para teklif edene satıldığını, para transferinin de Türkiye’deki IŞİD irtibat büroları üzerinden yürütülüp örgüte aktarıldığını belgeler nitelikte.

Alman SWR kanalının belirttiğine göre IŞİD, dijital bir köle pazarından açık artırmayla sattığı kadınlardan, kadın başına 15 bin ile 20 bin dolar arasında para kazanıyor. Gelen paranın ise irtibat bürosu aracılığıyla örgüte iletildiği belirtiliyor.

Haberin videosunda yer alan bölümlerden birinde Iraklı Abu Mutaf adlı kişi İŞİD’in Internet sayfasına girerek Ezidi kadınları satın almaya çalışır gibi yaparken pazarlık yürütüyor. Para transferinin sağlanması için internet üzerinden chat yoluyla iletişime geçiliyor. İŞİD Gaziantep’e seyahat etmesi için talimatlar veriyor.

Arabulucularla buluşan Abu Mutaf, fidye bedelini onlara teslime ediyor. Gizli kamerayla çekilen bu görüntüler, para transferinin yapıldığı ofisi gösteriyor. Gayet büyük bir titizlik ve para sayma makinesinin yardımıyla satış bedeli kontrol ediliyor. Paranın doğrudan İŞİD’e gönderilmesi için diğer arabuluculara telefon yoluyla bilgi veriliyor. Bütün bu süreç Türk istihbarat servisinin hiç bir engeli olmadan gerçekleşiyor.