Gaziantep IŞİD’in erzak sevkiyatı güzergâhı mı?

Gaziantep IŞİD’in erzak sevkiyatı güzergâhı mı?

Gaziantep IŞİD’in erzak sevkiyatı güzergâhı mı?

Gaziantep Perspektif’in haberine göre, IŞİD’e yakınlığıyla bilinen ve örgütün Irak ve Suriye’deki faaliyetleriyle ilgili propaganda içerikli haber yapan bir sitede yayınlanan fotoğraflarda Gaziantep merkezli şirketlerin yüklü miktarda ürettiği gıda maddeleri göze çarptı.

Şeker Bayramı’ndan sonra çekildiği tahmin edilen ve “Selahaddin’de muhtaçlara zekât dağıtımı” adıyla paylaşılan fotoğraflarda biri Gaziantep ve Türkiye’nin en büyük holdinglerinden olmak üzere iki şirketin ürünleri görünüyor.

Türkiye ile Suriye arasındaki 19 sınır kapısından, sadece ÖSO kontrolünde olan Öncüpınar ve Cilvegözü sınır kapıları açık durumunda.

Manifesto_suriye-turkiye-sinir-harita

Gaziantep’in Karkamış ilçesiyle IŞİD’in kontrolünde olan Suriye’nin Cerablus kenti arasındaki sınır kapısı ise resmi bilgilere göre kapalı olmasına rağmen fotoğraflardaki ürünlerin nereden gönderildiği merak konusu oldu.

Geçtiğimiz aylarda The New York Times ve The Guardian gibi uluslararası büyük medya kuruluşlarının haberlerinde Türkiye ile IŞİD arasında petrol ticareti yapıldığı öne sürülmüştü.