Filistin Direniş Komiteleri’nden IŞİD’e karşı saldırı

Geçtiğimiz Çarşamba sabahı, içinde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve El Fetih’in bulunduğu Filistin Direniş Komiteleri, Yermuk Kampı’nda IŞİD’e karşı saldırı başlattığını duyurdu. Direniş Komiteleri, Ulusal Savunma Güçleri (NDF) ve Suriye Ordusu ile koordineli olarak yürütülen operasyonlarda 14 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü ve operasyonların Yermuk Kampı IŞİD’den temizlenene kadar süreceğini belirtti. Şam’ın... View Article

Filistin Direniş Komiteleri’nden IŞİD’e karşı saldırı

Geçtiğimiz Çarşamba sabahı, içinde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve El Fetih’in bulunduğu Filistin Direniş Komiteleri, Yermuk Kampı’nda IŞİD’e karşı saldırı başlattığını duyurdu.

Direniş Komiteleri, Ulusal Savunma Güçleri (NDF) ve Suriye Ordusu ile koordineli olarak yürütülen operasyonlarda 14 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü ve operasyonların Yermuk Kampı IŞİD’den temizlenene kadar süreceğini belirtti.

Şam’ın merkezine yakın bir konumda bulunan Yermuk Kampı 1957 yılında kuruldu. Kurulduğu yıl şehir dışında kalan kamp, şu anda kent merkezine sadece 8 km uzaklıkta. Yermuk “gayri resmi” bir kamp olarak tanımlansa da, Suriye’de bulunan 530,000 Filistinli mültecinin yarısının ikamet ettiği, Suriye’deki en büyük mülteci yerleşimi.  Kamp olarak adlandırılmasına rağmen binalar, işyerleri, dükkânlar, hastaneler ve eğitim kurumlarının bulunduğu, Suriyelilerin de yaşadığı yerleşik bir mahalle.

Yermuk Kampı’ndaki Filistinliler’in batı destekli gerici çetelere karşı mücadelesi, Suriye’deki iç savaşta bir ilk değil. Savaşın başlamasından kısa bir süre sonra Yermuk Kampı, batı destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Filistinli müttefiki Liwa al-Asifa ile Suriye Ordusu tarafından desteklenen Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) çatışmalarına sahne oldu. ÖSO ve müttefikine karşı Suriye Ordusu’nun kuşatması ve gerici çetelerce savaşın sürdürülmesi çok sayıda Filistinli mültecinin kampı terk etmesine yol açtı ve kampta geriye 18 bin Filistinli ve Suriyeli kaldı.

Kamp, Nisan 2015 başında IŞİD tarafından ele geçirildi. Yer yer çatışmaların sürdüğü kampta içinde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve El Fetih’in yer aldığı Filistin Direniş Komiteleri yeni bir cephe açıyor.