Feyzioğlu, Davutoğlu'nun elini sıkmakta kararlı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ahmet Davutoğlu'nun tüm topluma elini uzattığını ileri sürerek "o eli tutmayı da milli vazife olarak görürüm" dedi.

Feyzioğlu, Davutoğlu'nun elini sıkmakta kararlı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ahmet Davutoğlu’nun seçim öncesi ve sonrasında yaptığı konuşmalarında tüm topluma elini uzattığını ileri sürerek “o eli tutmayı da milli vazife olarak görürüm” dedi.

Feyzioğlu’nun kendinden menkul bir siyasi pozisyon edinme çabaları içerisinde yaptığı bu yeni çıkışın karşılığı olmayacağı görülüyor. Geçtiğimiz sene yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olaması için adı çok konuşulan Feyzioğlu’nun ısrarla bir ‘toplumsal mutabakat’ figürü olma çabaları dikkatlerden kaçmıyor.

Feyzioğlu: Ben o elin uzatılmasına bakarım. Ben o eli tutarım.

Hatay Barosu’nun kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında geldiği kentte temaslarını sürdüren Feyzioğlu, İskenderun Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Feyzioğlu, burada bir de açıklamada bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim öncesi ve sonrasında verdiği mesajlara değinen Feyzioğlu, şöyle konuştu:

“Ülkemizin başbakanı gerek seçim öncesi, gerekse seçim sonrası yaptığı konuşmalarında tüm topluma elini uzatmıştır. Eli peşinen tutmayı reddetmek, eli uzatanı da zayıflatır. Hz. Mevlana’yı hatırlatmak isterim size ‘Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.’ Ben o elin uzatılmasına bakarım. Ben o eli tutarım, tutmaya hazır olduğumuzu da her seferinde Türkiye’nin üstün menfaatleri, Türk milletinin geleceği ve vatanın bütünlüğü tehdit altında olduğu için o eli tutmayı da milli vazife olarak görürüm. Tabi el tutmak demek düşüncelerin dinlenmesi, değerlendirilmesi istişare mekanizmalarında bizim ısrarla ileri süreceğimiz hukukun üstünlüğünü, demokrasi, insan hakları vatandaşa eşit vatandaş muamelesi yap ilkelerinin de karşılık bulmasını gerektirir. Biz Türkiye’nin Ortadoğu’da girdiği bu çıkmazdan kendi ülkesinde milli birliğini ve beraberliğini sağlayarak çıkabileceğini gören vatansever insanlar olarak sizlerle işbirliği yapmaya geldik.”