Eski AKP milletvekili, IŞİD teşhir edilince Manifesto'yu hedef gösterdi

AKP eski Gaziantep Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ali Şahin, Twitter hesabı üzerinden Manifesto'yu bakın nasıl hedef gösterdi.

Eski AKP milletvekili, IŞİD teşhir edilince Manifesto'yu hedef gösterdi

Haberimiz ve İKD’nin yapmış olduğu suç duyurusu kamuoyunda geniş yankı bulurken, AKP eski Gaziantep Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ali Şahin, Twitter hesabı üzerinden Manifesto‘yu İslam karşıtı algı oluşturmakla suçladı.

Haberimizi “birilerinin sahne görüntülerini gerçekmiş gibi servis” ettiğimiz, “İslam karşıtı algı” oluşturmaya çalıştığımız, “birilerinin taşeronu” olduğumuz gibi ifadelerle hedef gösteren Şahin, “İslam’da olmayan bir konu üzerinden İslam’a saldırmak doğru mu?” diyerek IŞİD’in yaptıklarını tartışmak yerine bunun haberleştirilmesini hedef göstermeyi de sürdürdü.

Screen Shot 2015-12-01 at 18.40.30

AKP’li Ali Şahin böylece bu insanlık dışı durumu “aklayanlar” kervanına öncülük etmiş oldu.

Manifesto olarak yaptığımız haberin arkasında olduğumuzu tekrar hatırlatıyoruz. Haberimizin İslam’da kölelik gibi bir tartışmaya çekilmesinin kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Ancak Ali Şahin’in bir yandan IŞİD’e düşmanmış gibi davranırken IŞİD’in üstelik bir dönem milletvekili olduğu kentte işlediği suçların peşine düşmek yerine bizi hedef göstermesine şaşırmadık. Haberi hazırlarken bu ve benzeri tepkilerin geleceğini biliyorduk.

Şimdi Ali Şahin’e soruyoruz.

1-Haberimizi okudunuz mu?

2-IŞİD’ın kadınları köle olarak sattığının açık bir şekilde teşhir edilmesinden rahatsız mısınız?

3-Bu durumu ortaya çıkaranları neden hedef gösteriyorsunuz?

4-Eski bir milletvekili olduğunuz kentte IŞİD’in internet üzerinden köle kadın ticaretinin parçası olan bir ofisinin olmasından niye aynı rahatsızlığı duymadınız?

5-Bizleri hedef göstermek yerine Eski bir milletvekili ve AKP yöneticisi olarak kentinizde IŞİD’in bu kadar rahatlıkla suç işlemesinin önüne geçmek için herhangi bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?

Almanya’nın NDR ve SWR kanalları tarafından ortaya çıkarılan ve Manifesto‘nun da yayınladığı IŞİD’in Ezidi kadınları internet üzerinden köle olarak sattığı ve satış ofislerinden birinin de Gaziantep’te bulunduğu haberi kamuoyunun tepkisini çekerken, İlerici Kadınlar Derneği konuya ilişkin bir suç duyurusunda bulunmuştu.