Erdoğan'ın yeni miting alanı: Timsah Arena

Recep Tayyip Erdoğan, Timsah Arena'nın açılışını AKP mitingine çevirince taraftarlardan tepki topladı.

Erdoğan'ın yeni miting alanı: Timsah Arena

Bursaspor’un yeni stadı Timsah Arena’nın açılışı AKP mitingine dönüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan Timsah Arena açılışında gösteri maçının başlama vuruşunu gerçekleştirdi. Stat açılışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin konuşması AKP propagandasına dönüşürken, statta AKP’nin seçim şarkısı Dombra’ya benzerliği ile bilinen Diriliş dizisinin müziğinin devamlı olarak dinletilmesi de dikkat çekti.

Bursaspor taraftarları, yeni stadın isminin ‘Timsah Arena’ yerine Bursa Büyükşehir Stadyumu yapılmasına itiraz ederek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye tepki gösterdi.Yeşil-beyazlı taraftarlar, Twitter’da “#YeniStadAcılısınaGitmiyorum” etiketine yazdıkları yorumlarda, “Tüm şehir hiç de tek yürek gibi gözükmüyor, parti teşkilatıyla stadyum açıyorsunuz” şeklinde tweetler attı. İnsanların açılış için çevre il ve ilçelerden otobüslerle getirildiği öğrenildi.

Teksas Grubu ise stat açılışına ilişkin bir açıklama yayınladı. Sosyal medyada provokasyon amaçlı protesto gösterisi yapılacağı yönünde söylemler bulunduğunu belirten Teksas, bu durumun kendileriyle ilgili olmadığını ifade etti.