Erdoğan ‘yeniden’ seçtireceği Meclis’i açtı

TBMM’nin 25. Dönem 2. Yasama Yılı, Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Erdoğan’ın konuşmasında MHP’li milletvekilleri ile atışarak bir ilke de imza attı. Erdoğan'ın konuşma yaptığı Meclis oturumuna parti liderleri katılmazken HDP’li milletvekilleri salonu terk etti.

Erdoğan ‘yeniden’ seçtireceği Meclis’i açtı

TBMM’nin 25. Dönem 2. Yasama Yılı, Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Erdoğan’ın konuşmasında seçimler ve çözüm süreci ve ekonomi gibi başlıklara değinirken MHP’li milletvekilleri ile atışarak bir ilke de imza attı. Erdoğan’ın konuşma yaptığı Meclis oturumuna AKP dışındaki partilerin liderlerinin katılmazken daha önce yemin töreninde Selahattin Demirtaş’ın alkışladığı Erdoğan’ın kürsüye çıkarak konuşma yaptığı sırada HDP’li milletvekilleri salonu terk etti.

7 Haziran seçimleri hiçbir siyasi partinin tek başına iktidarıyla son bulamadığını söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin 1 Kasım’da demokratik kurallar çerçevesinde seçimini yapacağını ileri sürerken ülkeyi sürüklediği çatışma ortamındaki sorumluluğunu ise görmezden geldi. Erdoğan’ın ekonomi, Suriye, Kürt sorunu gibi başlıklarda güçlü bir imaj çizmeye çalıştığı konuşmasında geçen sene Ekim ayında yaşanan olaylarda ölen Hizbullah militanlarını anması dikkat çekti.

Konuşmaların ardından yeni yasama yılı açıldığı gün kapandı. Meclis, milletvekili seçiminin yapılacağı 1 Kasım tarihine kadar çalışmalarına ara verdi.