Erdoğan, sonunun nasıl geleceğini açıkladı

Erdoğan'dan patronlara "kaçınılmaz son" uyarısı.

Erdoğan, sonunun nasıl geleceğini açıkladı

G20 Zirvesi kapsamında düzenlenen patronların ihtiyaçlarının konuşulduğu B20 oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisininki de dahil olmak üzere kapitalizmin sonunun nasıl geleceğini açıkladı.

Dün sosyal medyada B20 toplantısında “İstihdam Görev Gücü Koordinatörü” sıfatıyla konuşan Ali Koç’un kapitalizmin kaldırılması gerektiğini savunması ve eşitsizliklerin arkasındaki temel nedenin kapitalizm olduğunu ifade etmesi gündem olmuştu.

“Fakiri tahrik etmeyelim”

Aynı toplantıda Erdoğan da Türkiye gündemindeki asgari ücret tartışmalarına değinerek “Fakiri tahrik etmeyelim ve paylaşımcı anlayışı hayatımıza egemen kılalım” ifadelerin kullandı.

Erdoğan, 1 Ocak 2016’da 1300 lira olması planlanan asgarü ücret uygulamasına ilişkin olarak, iş dünyasına seslendi. “Herhangi bir işveren kalkıp da 3 bin lira maaş verdiği zaman kimse sen niye 3 bin veriyorsun demez” diyen Erdoğan, “Ben de işverenlere tavsiye ediyorum, biraz az kazanın ve kazandığını dar gelirli olanlarla paylaşın bunu başarmamız lazım. Neden? Fakiri tahrik etmeyelim ve paylaşımcı anlayışı hayatımıza egemen kılalım” dedi.

Böylece Erdoğan sonunun nereden geleceğini çok iyi bildiğini bir kez daha ortaya koydu. Haıtrlanacağı üzere 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sonrasında ortaya çıkan telefon görüşmelerinde Erdoğan’ın en çok 2009 yılında başkent Ankara’nın göbeğinde çadır kurarak günlerce eylem yapan ve gündemi belirleyen TEKEL işçilerinden korktuğu ve Haziran direnişinin başlangıcında da bu korkuyla hareket ettiği ortaya çıkmıştı.