Er meydanında iki pehlivan: Aydın Ünal ve Ertuğrul Özkök

Seçimlere giderken AKP'li Aydın Ünal herkesten hesap sorulacağını söylerken Ertuğrul Özkök bir dönemin kapandığını yazdı.

Er meydanında iki pehlivan: Aydın Ünal ve Ertuğrul Özkök

AKP’nin Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği aracılığıyla Bugün ve Kanaltürk gibi medya organlarını da bünyesinde barındıran İpek Koza Holding’e kayyum atayarak şirketlerin yönetimine el koymasının yankıları sürüyor.

AKP’nin bu ‘fazla cesur’ hamleleri büyük tepki çekerken, dün ve bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı ve metin yazarı AKP Milletvekili Aydın Ünal canlı yayında söyledikleri ve Hürriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün köşesinde yazdıkları dikkat çekiyor.

“1 Kasım’dan sonra Hürriyet, Cumhuriyet, Sözcü ve Zaman’dan da hesap sorulacak”

a Haber’de canlı yayına katılan AKP Milletvekili Aydın Ünal, 1 Kasım seçimlerinden sonra Saray’ı ve AK Parti’yi eleştiren Hürriyet, Cumhuriyet, Sözcü ve Zaman gibi gazetelerden de hesap soracaklarını söyledi.

Ünal, “1 Kasım’dan sonra bunlardan mutlaka ve mutlaka hesap soracağız. Sözcü gazetesi her gün hakaret ediyor.” dedi. “Peki şimdi niye bir şey yapılmıyor?” şeklindeki soruya Ünal, “Türkiye’nin üzerinde çok baskı var. Siz bir şey söyleseniz basına müdahale ediliyor deniliyor, dünyaya bu söyleniyor. Şu anda çok rahat bir ortamda değiliz ama 1 Kasım’dan sonra bunların tamamından hesap sorulacak.” karşılığını verdi.

“Sabır… Bir dönem kapanıyor”

Ertuğrul Özkök ise dünkü yazısına “2 Kasım sabahı tarihimizin bir dönemi kapanacak.” diyerek giriş yaptı. “Çok iyi şeylerin de yapıldığı, ama bu ülkeye en büyük zararların da verildiği bir dönem olacak bu” diyen Özkök, bu dönemin hasarının kapatılmasının kolay olmayacağını ancak herkesin yeni şeyler öğrenerek çıkacağını yazdı. Özkök, yazısının sonunda ise İpek grubuna kayyum atanmasını ‘devlet eliyle gasp’ olarak nitelendirdi.

Bugün de yazan Ertuğrul Özkök ‘İktidar kaybetme korkusu’ başlıklı yazısında TRT’nin siyasi partilere ayırdığı süreleri eleştirdikten sonra ise şunları yazdı:

Bu ülkede İnönü iktidar kaybetti… Ecevit, Demirel, Özal iktidar kaybetti…

Hiçbirinin böyle bir korkusu yoktu…

Öyleyse nedir bu korkunun nedeni…

Bilmediğimiz, bizden sakladığınız çok mu ayıbınız, çok mu suçunuz var…

Az kaldı… Onu da öğreneceğiz…

İki yiğit çıktı meydana

Geçtiğimiz hafta tepe noktasına ulaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aydın Doğan arasındaki çekişmesi. Bu hafta İpek grubuna kayyum atanması yoluyla el konulması. Bugün de televizyon kanallarının yayının polis eliyle karartılması.

AKP’nin bu ‘cesur’ adımları sonrasında devamının geleceğini söyleyen Aydın Ünal’a karşı Ertuğrul Özkök de kılıçları çekmiş oldu. Ertuğrul Özkök’ün Aydın Ünal’a cevabının da en az AKP’nin adımları kadar ‘cesur’ olduğunu söyleyebiliriz.

AKP’nin ve Erdoğan’ın seçimle gitmeyeceği söylendi, söyleniyor. Henüz 1 Kasım olmadan gelinen noktada seçimlerin işlevinin de sorgulanması gerekiyor. Seçimlere giderken artık ‘peşrev’in sonuna geliniyor.