Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto tarafından hazırlanan, günün önemli haber başlıkları

Dünün önemli haber başlıkları

Çetin Altan:

cetin_altan

Geçen Haziran ayında hastanede tedavi görmüş, sağlık durumunun iyi olduğu açıklanmıştı. 1927 doğumlu Altan’ın bu sabah yaşamını yitirdiği açıklandı.

Manifesto

Fenerbahçe:

fenerbahce

Geçen sezon Süper Lig’in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Trabzon’un Sürmene ilçe girişinde silahlı saldırı düzenlenmişti. Olayın üzerinden yaklaşık 6,5 ay geçmesine rağmen hala saldırıyla ilgili iddianamenin yazılmadığı ortaya çıktı.

Manifesto

MGK:

mgk-toplantisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ak Saray’da yapılan MGK toplantısı, 6 saat sürdü. Toplantıda, iç ve dış gelişmeler ele alındı. MGK toplantısı sonrası yapılan açıklamada “Terörle mücadele kararlı biçimde devam edecektir”denildi.

ABC Gazetesi

İş Cinayeti:

iscileri-tasiyan-minibus-sarampole-yuvarlandi

OSMANİYE’de işçi taşıyan bir servis minibüsü virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kazada 2 işçi yaşamını yitirirken, 2’si ağır 16 kişi de yaralandı.

DHA

Poyrazköy Davası:

poyrazkoy-sb

‘Kafes Eylem Planı’, amirallere suikast, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği Poyrazköy davasında 84 sanığa verilen beraat kararının gerekçesinde delillerin kanuna aykırı toplandığı ve inandırıcı olmadığı belirtildi.

Diken

Erdoğan:

YSK, Erdoğan’a ve AKP’lilere yaranamadı

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde 15 yaşındaki çocuk Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle polis tarafından internet kafe önünde gözaltına alındı.

Cumhuriyet

Davutoğlu:

davutoglu-gaziantep

Başbakan Davutoğlu Gaziantep’te Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında AKP’lilerle MHP’liler arasında gerginlik çıktı. Çarşıda seçim çalışması yapan MHP’liler ziyaret nedeniyle çarşıdan çıkarılmak istendiklerini öne sürdü. Sözlü tartışmaların yaşandığı olay güvenlik güçlerinin MHP’lileri çarşıdan uzaklaştırmasıyla son buldu.

CNN Türk

Şişecam:

şişecam

Kırklareli, Gebze, Bursa, Eskişehir ve Mersin’de toplam 12 fabrika ve Şişecam bünyesinde çalışan 5800 işçi ile cam sektöründe tekel olan Şişecam AŞ’de işçiler kapı dışarı edilme tehdidi ile karşı karşıya. Kristal- İş’in örgütlü olduğu Mersin bölgesindeki iki fabrikada ekonomik krizi bahane ederek 200’e yakın işçiyi işten atma kararı aldı. İşçiler işyeri yönetimi tarafından aranarak  yüzde 14 ila 26 arasında uygulanacak olan teşvik uygulamasından yararlanmaları yönünde baskı uygulanıyor.

Manifesto