Dövizli askerlik bedeli düşüyor

Kanun tasarısında yurtdışında yaşayan yurttaşların, askerlik hizmetini yerine getirmiş olmaları için ödemeleri gereken 6 bin Euro'nun bin Euro'ya indirilmesini de yer alıyor.

Dövizli askerlik bedeli düşüyor

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda değişiklik öngören kanun tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kanun tasarısında yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Türkiye’deki askerlik hizmetini yerine getirmiş olmaları için ödemeleri gereken 6 bin Euro’nun bin Euro’ya indirilmesini de yer alıyor.

TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun tasarısının yasalaşması ile birlikte dövizli askerlik bedelinin düşürülmesinin yanı sıra, er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin harçlıklarının tespitinde uygulanan gösterge rakamları yüzde yüz oranında artırılacak, “Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı”nın vatandaşlara dağıtılması ve kullanılmasına da başlanacak. Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yer alan “Nüfus Cüzdanı” ibareleri “Kimlik Kartı” şeklinde değiştiriliyor ve aile kütüklerinde yer alacak bilgilere “biyometrik veri” ilave edilicek. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, yükseköğrenim öğrencilerine burs verilebilmesi amacıyla 31 Aralık 2020 tarihine kadar bağış alabilecek.