VİDEO | Diyarbakır'da silahlı çatışma: Tahir Elçi öldürüldü

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaparken çıkan silahlı çatışmada öldürüldü.

VİDEO | Diyarbakır'da silahlı çatışma: Tahir Elçi öldürüldü

Diyarbakır’ın Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmalarda zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaparken çıkan silahlı çatışmada öldürüldü.

https://www.youtube.com/watch?v=9zbE7VtlsYs

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi, beraberindeki heyet ve halkın da katıldığı basın açıklaması yaptığı sırada kalabalığa ateş açıldı. Elçi’nin, “Tarihi mirasımıza sahip çıkalım” dediği sırada ana cadde üzerindeki Ulu Cami tarafından kimliği belirsiz kişilerce otomatik silahlarla ateş açıldığı söyleniyor.

Öte yandan, görüntülerde saldırganlardan birinin polisinde önünden koşarak geçmesi dikkat çekiyor. Tahir Elçi’nin muhtemelen bu saldırgan tarafından vurulduğu tahmin ediliyor.

tahir elci 2

İlk ateşi açan saldırganın sakallı bir kişi olduğuna dair görgü tanıkları olması saldırının Hizbullah veya IŞİD tarafından yapılmış olabileceğini akla getiriyor.

Öte yandan Anadolu Ajansı ve AKP’nin saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmekte hiç zaman kaybetmemiş olmaları da dikkat çekiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=mMlaPfWwP8M

Çatışma sırasında 1 kişi başından vurularak yere düştü. 3 polis memuru da yaralandı. Başından vurulan kişinin öldüğü belirtilirken, yaralı polisler hastaneye kaldırıldı.

tahir elci 3

Saldırıda, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü iddiası ise teyit edildi.

Tahir Elçi’nin danışmanı Hasan Yazgan, Elçi’nin de yaralanmış olabileceğini, kendisine baro yetkilileri tarafından ulaşılamadığını söylemişti.

tahir elci 1