İşçi sınıfından ortak ses: Barış

Rusya Emek Konfederasyonu (KTR) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ortak bir açıklama yaparak işçi sınıfının barıştan yana olacağını ilan etti.

İşçi sınıfından ortak ses: Barış

Rusya Emek Konfederasyonu (KTR) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ortak bir açıklama yaparak iki ülke arasındaki gelişmelerden endişe duyduklarını belirttiler. KTR Genel Başkanı Boris Kravchenko ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun imzalarıyla yayımlanan açıklamada yükselen gerilimin sadece ölüm ve yoksulluk getireceği söylenirken, sorunun barışçıl yöntemler ile çözülmesi gerektiği vurgulandı.

İşçiler barışı savunacak

Beko ve Kravchenko açıklamada, “Suriye’de yaşanan gelişmeleri ve uluslararası alana etkilerini kaygı ile takip ediyoruz. Bu gelişmelere bağlı olarak Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler de endişe verici ve tehlikeli bir sürece girmiş bulunuyor. Türkiye ve Rusya işçileri adına, uluslararası sorunların savaş, şiddet ve ekonomik yaptırımlarla değil, barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yana olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Rusya ve Türkiye işçileri olarak halklarımızın karşı karşıya gelmesinden değil insanlık düşmanı teröristlere karşı toplumsal alanda birlikte mücadele etmesinden yanayız. Çünkü bu mücadele bir insanlık ödevi olduğu kadar uluslararası hukukun da gereğidir” ifadelerini kullandı.

“Her iki ülkenin politikacıları soğuk savaş günlerine dönüşe neden olacak politikalardan titizlikle kaçınmalı ve aksine komşuluk ilişkilerini güçlendirmelidir. Çok iyi biliyoruz ki; iki ülke arasındaki siyasal, ekonomik ve sosyal ilişkilerin bozulması, savaş tehdidinin ortaya çıkması öncelikle işçi ailelerini etkileyecektir. Bu gerilim sadece yoksulluk ve ölüm getirecektir” diyen sendika başkanları bütün işçileri barışı savunmaya çağırdı.