Davutoğlu’ndan ‘beyaz Toros’ tehdidi

Davutoğlu, son iki günde yaptığı açıklamalarda önce Ankara Katliamı sonrasında oylarının arttığını açıkladı ardından da Van’da yaptığı mitinginde “AKP iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak” dedi.

Davutoğlu’ndan ‘beyaz Toros’ tehdidi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan önce bir itiraf ardından da tehdit geldi. Davutoğlu, son iki günde yaptığı açıklamalarda önce Ankara Katliamı sonrasında oylarının arttığını açıkladı ardından da Van’da yaptığı mitinginde “AKP iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak” dedi.

Ankara Katliamı AKP’ye yaramış

AKP’liler her yerde Diyarbakır ve Ankara saldırılarının HDP’nin seçim oyunu olduğu ve 7 Haziran’da HDP’nin bombalı saldırı sayesinde barajı geçtiğini anlatıyordu. Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz gün A Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtlamak üzere katıldığı programda Ankara saldırısının oy oranlarına yansımasına ilişkin bir soruya, “Anketler geliyor. Beyanname sonrası anket yaptık. Ankara’daki terör saldırısı sonrası kamuoyunun nabzını tutuyoruz. Oylarımızda bir yükseliş trendi var. Saldırıdan sonra da yüzde 43-44 bandına doğru da bir ivme devam ediyor oylarımızda” cevabını verdi.

Davutoğlu, böylelikle, hem saldırı sonrasında akıllarına ilk gelenin sadece iktidarları olduğunu, hem de 5 Haziran’da yaşanan Diyarbakır saldırısından bu yana kullandıkları propagandayı unutarak Ankara’daki saldırıdan kendilerinin yararlandığını itiraf etmiş oldu.

Boyar Toros“AKP iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak”

Başbakan Davutoğlu, bu açıklamadan sonraki gün ise Van’da yaptığı mitingde bu kez hızını alamayarak tehditler savurdu. 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin ve gözaltında kayıpların sembolü olan “beyaz Toros”ları hatırlatan Davutoğlu “AKP iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin 80’li, 90’lı yıllara dönmeyeceğiz” dedi.

Davutoğlu, konuşmasının bir bölümünde “Sizleri eline silah alan sokak çapulcularına kesinlikle teslim etmeyeceğiz. Canınıza malınıza namusunuza kast edenlere karşı sizi kimsesiz bırakmayacağız.” derken Ankara Katliamı’nda Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan, Gaziantep’ten Ankara’ya gelen ve Ankara’da saatler geçiren saldırganların ne kadar rahat edebildiklerini ise açıklamadı.

Beyaz Toroslar yerine plakasız siyah cipler cirit atıyor

Plakasız jipÖnce itiraflarda sonra da açık tehditlerde bulunduğu açıklamalarıyla seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Davutoğlu’nun AKP iktidarının sürdürülmesi için seçimler öncesindeki son iki haftada savaş siyasetini ve gerginliği tırmandıracağı anlaşılıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın “400 vekil verin bu iş huzur içinde çözülsün” sözü ile başlayıp Burhan Kuzu’nun “Millet kaosu seçti” mesajı ile devam eden AKP’nin halka aba altından sopa göstermek için 2011 genel seçimlerinde 4 ve 7 Haziran seçimlerinde ise yalnızca 1 milletvekili çıkarabildiği Van’da bu açıklamayı yapması tesadüf olmasa gerek.

Öte yandan, Davutoğlu, 90’lı yıllarda JİTEM’in sembolü olan beyaz Toroslara atıfta bulunsa da artık devletin siyah camlı plakasız cipler ve hatta resmi araçlarını kullanmaya başladığı zaman zaman sosyal medyaya yansıyor.