Davutoğlu'ndan anayasa çağrılı balkon konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun balkon konuşmasının gündemi yeni Türkiye ve anayasaydı.

Davutoğlu'ndan anayasa çağrılı balkon konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Genel Seçimleri sonrası AKP Genel Merkezi’nde halka seslenerek balkon konuşması yaptı. Balkon konuşmasının gündemi yeni Türkiye ve anayasaydı.

Davutoğlu, konuşmasında seçime katılan herkese teşekkür ederek, yeni anayasa çağrısında bulundu. Davutoğlu, “Sizler, sandıklara sadece eski Türkiye’nin partilerini değil, kaosu, şiddeti, terörü, istikrarsızlığı gömdünüz. Eski Türkiye’nin bütün anti demokratik uygulamaları tarihe gömüldü.” dedi.

‘Eski Türkiye’ye karşı ‘Yeni Türkiye’

“Herkesin hukuku güvence altındadır. 78 milyon vatandaşın hukuku mutlak suretle korunacaktır.” diyen Davutoğlu her türlü kutuplaşmaya son noktayı koyacağını vurguladığı konuşmasında, “Biz sevgi tohumları ekeceğiz, 78 milyonu kardeş kılacağız.” diyerek kimsenin ayrımcılığa dışlanmaya muhatap olmayacağını iddia etti.

Davutoğlu 2023 vurgusu yaparken ‘Eski Türkiye’nin bir daha geri gelmemek üzere yerin 7 kat altına gömüldüğünü ve ‘Yeni Türkiye’ için kollarını sıvadıklarını belirterek, “Sağlıklı bir seçim sistemi için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmayan bir Türkiye için, darbe anayasalarını bırakarak, sivil ve özgürlükçü anayasa için hep birlikte el ele verelim.” diyerek yeni anayasa davetini yinelediğini ifade etti.

Arınç balkonda, Gül’den tebrik ve uzlaşı çağrısı

Seçime 1 hafta kala CNN Türk’te AKP için eleştiriler de bulunan ve açıklamalarıyla parti içinden de büyük tepkiler alan Bülent Arınç da balkon konuşmasında Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanında yer aldı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. AKP’yi seçim sonuçları için tebrik eden Abdullah Gül, şu mesajı verdi: “Seçim sonuçları milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. AKP’yi bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Bu sonucun ülkemizde huzur ve istikrarın tesisi için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum. Parlamentoya ve kurulacak yeni Hükümete, memlekete hizmet yolunda büyük görev düşüyor. Yeni AKP döneminde kapsayıcı ve uzlaştırıcı bir üslupla Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak bir reform ve kalkınma sürecinin başlatılmasını temenni ediyorum” dedi.