Davutoğlu: Suikast ya da iki ateş arasında kaldı

Davutoğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak "suikast ya da iki ateş arasında kaldı" dedi.

Davutoğlu: Suikast ya da iki ateş arasında kaldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi hakkında “Bu olay mutlak surette aydınlatılacak, bizim dönemimizde faili meçhullere izin vermeyiz. 2 ihtimal var. Birisi bir suikast gerçekleşmiş olması. Böyle bir durum varsa ortaya çıkartılır. Hedef sadece Tahir Elçi değil, Türkiye’dir” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır’daki terör saldırısına ilişkin “Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır. Bizim dönemimizde faili meçhullere izin vermeyiz. Bu terör saldırısı sonrasında Sayın Tahir Elçi’ye dönük olarak bir suikast gerçekleşmiş olması, böyle bir durum varsa mutlaka araştırılarak kim bunu yaptıysa ortaya çıkarılacaktır. Ama kim yapmış olursa olsun hedef açıktır, hedef sadece Sayın Tahir Elçi değil hedef Türkiye’dir” dedi.

Davutoğlu, bu konunun üstünün örtüleceği ya da bu konuda gizli bazı unsurlar olduğu ve bu varsayım üzerinden toplumu, Diyarbakır’daki vatandaşları tahrik etmeye kalkışanlara yönelik olarak da “Buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum; biz faili meçhullere izin vermedik, vermeyiz, ancak bu olaylar üzerinden eğer Türkiye’de yeni bir kargaşa ortamı çıkartılmak istenirse, buna karşı da kayıtsız kalmayız” dedi.