Davutoğlu: “Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız"

HAK-İŞ Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan, Başbakan Davutoğlu konuşması sırasında farkında olmadan “itirafta” bulundu: “Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız”

Davutoğlu: “Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız

HAK-İŞ Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu konuşması sırasında farkında olmadan “itirafta” bulundu: “Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız” gafı, Koca Mehmed Ragıp Paşa’ya ait bir dizeyi hatırlattı: “Şecâat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söyler”. Yani çingenenin merdi, kendini överken hırsızlığını söyler ya da mert çingene hırsızlığıyla övünür anlamına gelir. Davutoğlu’nun gafı tam da buydu.

Ankara’daki HAK-İŞ Genel Kongresi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.  Davutoğlu, “Bu salondan dünyaya bir kez daha haykırıyorum. Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız ve Hz. Hüseyin’in bugünkü yürüyen öncüleri, takipçileri olmaya devam edeceğiz” dedi.

Davutoğlu, konuşmasında 7 Haziran’dan bu yana birilerinin yine ‘terör kartına’ sarıldığını belirterek, “Bilsinler ki kim terör kartına tevessül ederse hak ettiği cevabı alır” dedi. Başbakan, “Son aylarda kaybettiğimiz bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların yürüttüğü mücadelenin mutlaka Türkiye’de son bir terörist kalana, son bir terör çabası yok edilene kadar süreceğini de bir kez daha ülkemizin her bir köşesine iletmek istiyorum. Terör, her ne surette olursa olsun mutlaka ve mutlaka yenilecektir” diye konuştu.

HAK-İŞ inanç özgürlüğünü savunmuş

“Hak-İş’in temsil ettiği hak, adalet, erdem ve emek gibi değerler bizim siyasette takip ettiğimiz değerlerdir” sözleriyle Hak-İş ile kan bağlarını dile getiren Davutoğlu, “Hak-İş’in sadece 28 Şubat sürecindeki gür sesli direnişi, tek başına iftihar vesilesi olmaya yeterdi. 28 Şubat’taki cuntacı eğilimlerle her türlü özgürlüğün ama en çok da inanç ve düşünce özgürlüklerinin üzerine gidilirken Hak-İş, onların karşısında emeği savunduğu gibi düşünce ve inanç özgürlüğünü de aslanlar gibi savundu”  ifadesini kullandı.