Davutoğlu bayramlıklarını giydi

Siyasi parti Genel Başkanları oylarını kullandı.

Davutoğlu bayramlıklarını giydi

Oyunu Konya’da kullanan Başbakan Davutoğlu, ‘balkon konuşması’ demek isterken dili “Bayram konuşması yapacağım” dedi. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Davutoğlu şunları söyledi:

“Demokrasiden ve insan kaynağından daha önemli bir şey olamaz. O yüzden herkesin demokrasiye sahip çıkması lazım. Neticelerinin mutlaka hayırlara vesile olacağını temenni ediyorum. Balkon konuşması bizim güzel bir geleneğimiz. Bayram konuşması yapacağım her halükarda. Netice ne olursa olsun balkon konuşmasını yapacağım.”

Yüksekdağ: “Umarım bu seçimlerde yok sayılmasın”
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van’ın Tuşba İlçesi’ndeki Topaktaş İlkokulunda oyunu kullandı. Yüksekdağ gazetecilere yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bize zorlanan ve dayatılmış bu seçimden de galip bir şekilde çıkmayı hedefliyoruz. Çok ağır zor günler, ölümler yaşadık. Umarım bundan önceki gibi bundan sonraki seçimler de yok sayılmasın. Van halkının barış umutlarını sandığa yansıtacağını inanıyorum.”
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sultanbeyli Mevlana Ortaokulunda oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada seçim döneminin zorlu bir dönem olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün Türkiye önemli bir seçim gerçekleştiriyor. Umut ediyorum ki, bugün yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak siyasi sonuçlar, bütün ülke açısında, herkes açısından en hayırlı sonuç olacaktır.”
Erdoğan: “Halkımız istikrardan yana tercih yapacaktır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyunu İstanbul’da Saffet Çelebi İlkokulu’nda kullandı. Erdoğan oy kullandıktan sonra, “Yaklaşık 54 milyon sandığa gidiyor. Bu seçim 7 Haziran seçiminden sonra tabii sandıklardan istikrar çıkmayınca, sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca bu seçime gitme zarureti doğdu. Bu seçimde halkımız umut ederim ki istikrardan yana tercihini yapacaktır. Demokrasi yolunda çok mesafe kat etti. Sandıktan çıkacak milli iradeye herkes saygı duyacaktır” diye açıklamada bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Çukurambar Arjantin İlköğretim Okulu’nda 4134 nolu sandıkta oy kullandı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Eşitsiz koşullarda bir seçim gerçekleştirdik. Her şeye rağmen güzeldi. Tüm yurttaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Onlar demokrasinin bekçisi. Umarım bu seçimler refahın hakça tabana yayılması için bir vesile olur.”