Davutoğlu baklayı ağzından kaçırdı

Ahmet Davutoğlu, AKP'nin son yıllarda unuttuğu ezberlerine döndü. Diyarbakır mitinginde yeni anayasa ve demokratikleşme vaadinde bulundu.

Davutoğlu baklayı ağzından kaçırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da düzenlenen mitingde katılımcı demokrasiyi esas alan yeni bir anayasa yapacaklarını belirterek, “Artık Türkiye, bu bölgelerde ve Türkiye’de zulümler yapmış olan 12 Eylül Anayasası ile idare edilmeyecek. Siyasi Partiler Kanunu’nda acilen değişiklikler yapacağız. Seçim barajını düşüreceğiz, cemevlerine hukuki statü kazandıracağız.” dedi.

Diyarbakır’da alanın boş olması nedeniyle yaklaşık 2 saat geç başlayan ancak 3 bin kişinin olduğu mitingde Hizbullah’ın siyasi kanadı Hüda-Par’ın mitinglerinin vazgeçilmezi olan “Grup Tillo” sahne aldı.

AKP ve Davutoğlu Diyarbakır'da beklediğini bulamadı

AKP ve Davutoğlu Diyarbakır’da beklediğini bulamadı

AKP ezberden konuşuyor

AKP’lilerin bu seçim döneminde son 13 yılda dile getirdikleri ancak 2010’dan sonra giderek unuttukları ezberleri tekrar etmenin ötesine geçemediği dikkat çekiyor. Erdoğan’ın 2010 Referandumu sonrasında yaptığı balkon konuşmasında, “Bu akşam kaybeden darbeci anlayış olmuştur. Değişime ve değişimin getireceklerine direnen anlayış kaybetmiştir. Darbe anayasasıyla kirlenen 12 Eylül tarihi veya başlayan süreç bu halk oylamasıyla demokrasi için bir milat olarak tarihe parlak sayfa açmış bu olumsuzluktan kurtulmuştur.” dediğini unutan Davutoğlu, “Artık Türkiye, bu bölgelerde ve Türkiye’de zulümler yapmış olan 12 Eylül Anayasası ile idare edilmeyecek.” dedi.

Davutoğlu konuşmasında “Bütün meselelerin çözüm yerinin Meclis ve siyaset kurumu olduğunu herkes bilecek, hazmedecek. Siyasi Partiler Kanunu’nda acilen değişiklikler yapacağız. Seçim barajını düşüreceğiz. Cemevlerine hukuki statü kazandıracağız.” diyerek 5 yıldır hiçbir adım atmadıkları vaatleri de yineledi.

Davutoğlu uzun süredir unutulan anayasa ve ‘demokratikleşme’ tartışmalarını yeniden gündeme getirmesi dikkat çekerken seçimlerden sonra başlaması beklenen başkanlık ve yeni anayasa tartışmalarının da başlangıcını yapmış oldu.