Cizre'de 6 aylık bebek öldürüldü

Cizre’de polisin açtığı yaylım ateşinde kurşunların bir eve isabet etmesi sonucu 6 aylık bebek yaşamını yitirdiği bildirildi.

Cizre'de 6 aylık bebek öldürüldü

DİHA, sokağa çıkma yasağının 12’nci gününe girdiği Cizre’de Sur Mahallesi’ne polisin açtığı yaylım ateşinde kurşunların bir eve isabet etmesi sonucu 6 aylık bebek yaşamını yitirdiğini bildirdi. Haberde, bebeği beyaz bayraklarla ambulansa taşıyan aileyi polis taradığı ifade edilirken bebeğin annesi yaralanırken yaralı olarak hastaneye kaldırılan dedesinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

DİHA’nın haberine göre Sur Mahallesi’nde polisin açtığı ateş sonucu mermilerin isabet ettiği evde bulunan Meral İnce adlı 6 aylık bebek yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren bebeğini ambulansa beyaz bayraklarla taşıdıkları sırada anne ve dedesine de ateş açıldı. Anne İnce sırtından dede ise ayağından kurşunla yaralandı. Özel harekatçıların açtığı ateşle yaralanan dede Ramazan İnce de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Öldürülen bebek ve yaralıları yurttaşların yardımı ile ambulansa alınarak Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından duyuru yapan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız “Cizre’nin sur mahallesinde az önce 4 aylık bebek öldürüldü. Anne ve dede, beyaz bayrakla hastaneye kaldırırken vuruldu..bebek katilisiniz” dedi.