Cizre ve Silopi endişeli: Eğitime ara verildi

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde eğitime ara verildi. Bölgeye askeri sevkiyat yapıldığı söyleniyor.

Cizre ve Silopi endişeli: Eğitime ara verildi

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde eğitime ara verildi.

İlçe milli eğitim müdürlüklerinden okul yönetimleri ve öğretmenlere SMS gönderilerek, 14 Aralık’tan itibaren “hizmet içi eğitim semineri” gerekçesiyle tatil ilan edildi.

Cizre’de öğretmenlere gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Tüm öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz bakanlığımız tarafından 14.12.2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alınmıştır. Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilirler. Gerekli duyurunun yapılmasını rica ederim.”

Gönderilen ikinci mesajda ise uyarı yapılması dikkat çekti. Mesajda şöyle denildi:

“İl dışına çıkacak öğretmenlerimizin otogardan araçlara binmemesi, hastane kavşağından ya da farklı imkanlarla ilçe dışına çıkılması hususunu öğretmenlerinize duyurmanızı rica ederim.”

cizre_13aralik_2Cizre’deki hareketlilik tüm kente yansıdı

İlçede gözle görülür şekilde telaş yaşanırken, çok sayıda kişi evlerini terkedip yola koyuldu. Otogardaki yoğunluk nedeniyle araç bulamayan öğretmenlerin yanlarındaki bavullarla 5 kilometre yürüyerek İpek Yolu’na çıkarak bulabildikleri araçlara bindiği söylenirken öğretmenlerin ayrılması ilçe halkı arasında da tedirginlik yarattı. İlçe sakinleri, Cizre’de sokağa çıkma yasağı uygulanacağı tahmininde bulunarak, fırın, market, manavlara akın ederek alışveriş yaptı. Özellikle fırın ve marketlerin önünde saatlerce uzun kuyrukları oluştu. Cizre’de polis ilçe giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla tutarak yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Cizre’de eğitime hangi tarihe kadar ara verildiği belirtilmezken, Silopi’de 14, 15 ve 16 Aralık tarihleri bildirildi.

silopi ogretmenlerSilopi’de okullar 3 gün tatil edildi

Silopi’de okul idarelerine gönderilen mesajda şöyle denildi:

“Merkez okullarında görev yapan öğretmenler, 14-15-16.12.2015 tarihlerinde hizmetiçi eğitime alınacağından belirtilen tarihlerde okullar tatil edilmiştir. İş-Kur personelleri belirtilen tarihlerde okullarda hazır tutulacaktır. Okullarda bulunmayan personellerin işlerine son verilecektir. Bilgilerinize rica ederim.”

Silopi’de son günlerde halk arasında ‘sokağa çıkma yasağı’ ilan edilecek söylentilerinin ardından öğretmenlere gönderilen mesajların ardından, öğretmenler yanlarına aldıkları kişisel eşyaları ile birlikte ilçeyi terk etmeye başladı. İlçe otogarında da öğretmenlerin ayrılması nedeniyle hareketli anlar yaşadı. Silopi’de köylerden gelen öğrencilerin kaldığı pansiyon ve yurtlarda boşaltılarak, öğrenciler evlerine gönderildi.

cizre_13aralik_3Bölgede askeri haraketlilik

Öte yandan bölgede iki günden bu yana Nusaybin ve İdil’den Şırnak’a yönelik geniş bir askeri sevkiyat yapıldığı da söyleniyor. Dicle Haber Ajansı, mayın temizleme araçları, askeri personel taşıyıcıları, tanklar ve zırhlı araçlardan oluşan 150 araçlık konvoyun Silopi’nin farklı noktalarında bekletildiği, Şerafettin Elçi Havalimanı’na da askeri personel ve malzeme taşıyan çok sayıda kargo uçağının iniş yaptığı bilgisini geçti. Sevkiyat kapsamında Şırnak-Cizre, Cizre-Silopi, Cizre-İdil ve Cizre-Güçlükonak yol güzergahlarına da arama noktaları kuruldu.