Cemaat kanalları Digiturk’ten de çıkarıldı

Digitürk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebini gerekçe göstererek, aralarında çocuklar arasında en çok izlenen karakterlerinden biri olan Caillou'nun yayınlandığı çizgi film kanalı Yumurcak TV'nin Cemaat kanallarının kendi platformundan yaptığı yayınları durdurdu.

Cemaat kanalları Digiturk’ten de çıkarıldı

Digitürk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini gerekçe göstererek Cemaat kanallarının kendi platformundan yaptığı yayınları durdurdu. Yayınları durdurulan kanallar arasında Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV yer alıyor. Cemaat kanalları daha önce de Tivibu ve Turkcell Superonline altyapılarından çıkarılmıştı.

Digiturk tarafından yapılan açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ tarafından yapılan bir soruşturma kapsamında kendilerine tebliğ edilen yazı gerekçe gösterilerek Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformundan çıkartıldığı duyuruldu.

Terörist Caillou

AKP ile Gülen Cemaati arasındaki çatışmada yapılan bu hamleler birçok kesimin tepkisini çekti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de yaptığı açıklamada, “Medya kuruluşlarının basılması, gazetecilerin başına polislerin silah dayaması, gazetecilerin dövdürülmesinden sonra, iktidar eliyle digital yayın platformlarında sansür uygulamaları zirveye yerleşmiştir.” dedi.

Cemaat kanalları Digiturk’ten de çıkarıldı 2Yoğun tepkiler sonucu sosyal medyada da ‘SansürcüDigitürk’ etiketi TT oldu. Özellikle çizgi film kanalı Yumurcak TV’nin de sansürlenen kararlar arasında olması büyük ses getirdi. Kanalın çocuklar arasında en çok izlenen karakterlerinden biri olan Caillou için, “‘Caillou da terörist ilan edildi” yorumları yapıldı.

Karamehmet’in şirketleri AKP’lileştiriliyor

Öte yandan, yakın zamana kadar başta Turkcell, Digiturk gibi iletişim şirketleri olmak üzere pek çok stratejik şirketin sahibi olan Mehmet Emin Karamehmet’in el konulan Pamukbank ile ilgili olarak zimmet suçundan aldığı ancak bugüne kadar infaz edilmeyen 11 yıl 8 aylık hapis cezası sonrasında gelişen ilişkiler ise dikkat çekiyor. Karamehmet, hapis cezasının infaz edilmemesi karşılığında bu şirketlerini AKP’nin planlarına terk ettiği görülüyor. Bu bağlamda, daha önce el konulan Digiturk Temmuz ayında Al-Jazeera kanalını da bünyesinde bulunduran Katar’lı beIN Medya Grubu’na ihalesiz olarak verilmişti.