Çeçen lider Kadirov’a suikast girişimi

Çeçen lidere suikast girişimi.

Çeçen lider Kadirov’a suikast girişimi

Rus haber sitesi Vkontakte Çeçenistan’ın Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’un aracının MXR milisleri tarafından vurulduğunu ve Kadirov’un başından yaralandığını duyurdu.

Vkontakte’nin haberine göre ağır yaralanan Kadirov, Sklifosofski hastanesine kaldırılarak Doktor Oleg Belenkin tarafından ameliyata alındı. Sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi bulunmayan Kadirov, Rus uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi sonrasında yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti.

İslam dünyasına ABD’den kaynaklanan tehdide karşı “tek yumruk”, “tek cephe” olma çağrısında bulunan ve Rusya Lideri Vladimir Putin’le yakınlığı bilinen Çeçen lider, instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Ben bir kez daha, tüm dargınlıkları ve anlık hırsları unutmak için kendimizde güç bularak ABD’nin İslam dünyasını yok etme çabalarına karşı birleşmeye, tek yumruk olmaya, tek cephe olmaya çağırıyorum. En kritik anda her şeyin iyiye doğru değişeceğine yüzde bin eminim. Bunun için birisi kendinde güç, irade, akıl ve cesaret bulup Amerika ve müttefiklerine ‘hayır’ demeli” ifadelerini kullanmıştı.

Kadirov, geçtiğimiz günlerde de IŞİD’in Çeçen vatandaşların kafasını kestiği görüntüler sonrasında çihatçı çeteye meydan okuyarak “Bunu yapanlar fazla yaşamayacak.” demişti.