Çarşı bu işe ne diyecek?

Çarşı'nın yargılanma sürecine ilişkin "yaptıkları masum değil" ifadesini kullanan Fikret Orman, stat bitiminin ardından içinde Gezi Direnişi'nin de yer alacağı bir kitap yazacağını belirtti.Çarşı'nın bu işe ne diyeceği merak konusu.

Çarşı bu işe ne diyecek?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün 2015 yılı 4. Divan Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklama ile akıllarda soru işaretleri bıraktı.Orman Vodafone Arena’nın bitiminin ardından kitap yazacağını belirterek, kitapta Gezi Direnişi’ne de yer vereceğini açıkladı.Türkiye tarihinin en büyük halk direnişlerinden birisi olan ve sonrasında Çarşı üyelerinin “Darbeye teşebbüs” suçlaması ile yargılandıkları Gezi Direnişi hakkında Orman’ın neler söyleyeceği merak konusu. Zira Orman ,geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu “Çarşı’nın ne karşısında oluruz ne de yanında, Tapelere baktığınızda yapılan bazı şeylerin de çok masum olmadığını görüyorsunuz” açıklaması ile tepkileri üzerine çekmiş, aynı açıklamada “Tayyip Erdoğan olmasaydı bu stat olmazdı” ifadesini kullanmıştı.

Orman’ın bu yılın Haziran ayında verdiği demecin satır başları;”Gezi’de her kesimden insan bir araya geldi. Oradaki topluluk kendisine itici bir güç arıyordu. çArşı bu rolü üstlenerek ön plana çıkınca siyasi bir ortamın içine çekildi. Siyaset benim işim değil. Yargılanmada biz kulüp olarak çArşı’nın ne karşısında oluruz ne de yanında. Tapelere baktığınızda yapılan bazı şeylerin de çok masum olmadığını görüyorsunuz.”