Çarşaflı Suriyeli banka soyguncusu öldürüldü

Kocaeli'nde çarşaflı bir kadın banka soymaya çalışırken Gaziantep'te 9 IŞİD'li yakalandı.

Çarşaflı Suriyeli banka soyguncusu öldürüldü

Fransa’daki terör saldırılarında önce Türkiye’de de IŞİD ve bağlantılı operasyonlar gündeme girdi. Kocaeli’nde çarşaflı bir kadın banka soymaya çalışırken Gaziantep’te 9 IŞİD’li yakalandı.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde üzerinde çarşaf bulunan bir kişi, saat 17.00 sıralarında banka şubesine girdikten sonra güvenlik görevlisinin tabancasını alarak bankayı soymaya çalıştı. Büyük panik yaşanırken, soygun girişimcisi, banka çalışanlarını bir odaya kilitledi.

Hemen harekete geçen polis ekipleri bankanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. 112 Acil ve itfaiye ekipleri de olay yerine yönlendirilirken, polis içeriden çıkan bir kişiden bankaya giren kişi hakkında bilgi aldı. Üzerinde çarşaf bulunan soyguncunun canlı bomba olabileceği de düşünülerek sık sık telsizlerden uyarılar yapılıp herkesin talimatlara uyması istenildi.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel ekipleri yönlendirdi. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak herkesi uzaklaştırdı. Polis çarşaflı soyguncuya operasyon düzenledi. Çarşaflı soyguncu özel tim polisleri tarafından vurularak öldürüldü. Bankayı soymaya çalışan kadının bağlantıları araştırılıyor.

4 kişi 2. kattan atladı

Banka şubesinde rehin tutulanlardan 4 kişinin binanın ikinci katından atlayarak kurtuldukları bildirildi. Yükseklik nedeniyle yaralanan rehineler ambulansla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis ekiplerinin, bankadaki silahlı kişiyi ikna etme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Gaziantep’te IŞİD operasyonu: 9 gözaltı

Öte yandan, Gaziantep’te, geçen 30 Ekim günü polis ekiplerinin takip ettiği, bu sırada takibi fark edince el bombası atarak kaçmaya çalışan 2 IŞİD militanı yakalandı. Yapılan araştırmada şüphelilerin canlı bomba eylemi yapacağı ve hedeflerinin seçim öncesi İstanbul ‘da siyasi bir partinin il başkanlığı ile bir gazeteye yönelik saldırı olduğu ortaya çıktı. Polis ulaştığı bilgilerin ardından kentte 7 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, intihar yelekleri, bomba ve mühimmatlar ele geçirildi ve 7 kişi gözaltına alındı.

Canlı bomba olayına ve kentte terör örgütü IŞİD’e yönelik çalışmasını sürdüren polis ekipleri peş peşe operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, 9 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerle birlikte 1 tüfek, 22 fişek, 2 bilgisayar ele geçirildi.