Cam işçisi grev bekliyor

Mersin'de Şişecam'da çalışan işçilerin direnişi ikinci gününü geride bırakırken, işçiler kararlı. Manifesto'ya konuşan işçiler, genel grev beklentisi içinde.

Cam işçisi grev bekliyor

(Manifesto-Mersin) Mersin Şişecam işçilerinin direnişinde ikinci gün geride kaldı.  30 Ekim’den bu yana Kristal-İş sendikasına üye işçilerin fabrikada sürdürdüğü direniş, büyüyerek devam ediyor.

Camda Sınıf Tavrı ve Manifesto‘ya konuşan Kristal-İş Disiplin Kurulu üyesi Mehmet Ünal, Kristal-İş’in ve onun özelinde cam işçilerinin onurlu mücadelesini bir kez de Mersin’den hatırlatacaklarını ifade etti. Ünal açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cam işçisinin sınıf mücadelesinin kökeni 1966 direnişinden, 1971 ve 1980 eylemliliklerinden bu yana artarak devam ettiğini herkes iyi kavramalı, bu dalganın önünde kimse duramaz. Gücünü üretimden gelen haklı taleplerinden alan Şişecam işçilerinin, tutarlı ve kararlı tavrı Türkiye işçi sınıfının tarihsel eylemliliğinde her zaman özgün yerini koruyor.”

Eylem için komiteler kuruldu

Ünal, 196 işçiden emekliliğine bir yıl ile 4 yıl arasında kalmış 60’a yakın işçisinin teşvik paylarından yararlandığından bahsederken, diğer işçilerin de artan oranla pay aldığını belirtti. Ünal, fabrika içerisinde direnişe geçen işçilerin sendika şubesinin denetimde ve kendi aralarında eylemi ettiğini, eylemi sevk etmek için komiteler kurulduğunu belirtti.

Kristal-İş Mersin Şube Başkanı Ahmet Ergev fabrika önünde işçi aileleri ve dışarıdan destekleyen yurttaşlarla birlikte işverenin sessiz tavrını protesto etti. Ergev’in konuşmasına destek veren işçiler, sloganlarla durumu protesto etti.

İşçiler grev kararını bekliyor

İşten atılacak cam işçilerinin ailelerinin ve dışarıdan destek için gelen yurttaşların kararlı duruşu sürüyor. Manifesto’ya konuşan işçiler direnişin gece nöbetleri ile devam edeceğini bildirirken, firmanın 6 Kasım gününü işten çıkarılmalar için son gün olarak belirlediği öğrenildi. Cam işçilerinin aileleri ve ona destek verenler Kristal-İş genel merkezinin sessiz tavrını bir kenara bırakarak, genel grev kartını kullanması gerektiğini belirttiler.