Cam işçisi boyun eğmiyor

Mersin’de bulunan ve Şişecam’a ait işletmelerde çalışmakta olan cam işçileri, 30 Ekim'de aldıkları işyerini terketmeme kararını bugün uygulamaya başladılar.

Cam işçisi boyun eğmiyor

Mersin’de bulunan ve Şişecam’a ait işletmelerde çalışmakta olan cam işçileri, 30 Ekim’de aldıkları işyerini terketmeme kararını bugün uygulamaya başladılar. Şişecam’ın fabrikadaki muhalif işçileri temizlemek için kriz bahanesiyle 200 işçiyi çıkartma kararı almasının üzerine önceki haftalarda bir uyarı yürüyüşü yapan işçiler, bugün de daha önce aldıkları uyarı eylemi kararını hayata geçirerek işyerini terketmediler.

https://youtu.be/nL6mPl99MC0

8-16 vardiyasında çalışmakta olan işçiler konuya dair Şişecam’ın ve bağlı oldukları sendikanın genel merkezinin adım atmaması üzerine 30 Ekim’de işyerinden çıkmama kararı alırken, konuyla ilgili Manifesto’nun görüştüğü işçiler “bu eylemin bir başlangıç” olduğunu ifade etmişlerdi. Bu uyarı eylemine rağmen, Şişecam ve bağlı oldukları sendikanın genel merkezinin uygulamalarına muhalif cam işçilerinin talepleri karşılanmadı.

Cam işçileri daha önce aldıkları Pazartesi günü fabrikayı süresiz bir biçimde terk etmeme kararını uygulamaya başlayan işçiler, morallerinin yerinde olduğunu ifade etti.

https://youtu.be/MDGk8_bazn0