Büyük Savaş Hazırlığı mı?

Suriye Ordusu, Rus hava saldırıları ve İran askeri birliklerinin yardımıyla Halep ve çevresindeki bölgelere büyük bir çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Reuters’a konuşan ve ismini vermeyen Suriyeli bir resmi görevli, “Bölgede büyük bir savaş hazırlığı var. Suriye Ordusu’nda büyük bir hareketlilik var… Bölükler halinde Hizbullah savaşçıları ve binlerce İranlı geçtiğimiz günlerde buraya geldiler.” dedi. Suriyeli resmi görevlilere... View Article

Büyük Savaş Hazırlığı mı?

Suriye Ordusu, Rus hava saldırıları ve İran askeri birliklerinin yardımıyla Halep ve çevresindeki bölgelere büyük bir çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Reuters’a konuşan ve ismini vermeyen Suriyeli bir resmi görevli, “Bölgede büyük bir savaş hazırlığı var. Suriye Ordusu’nda büyük bir hareketlilik var… Bölükler halinde Hizbullah savaşçıları ve binlerce İranlı geçtiğimiz günlerde buraya geldiler.” dedi.

Suriyeli resmi görevlilere göre operasyon, binlerce kişilik İran askeri birliklerinin Suriye Ordusu’na katılması ve Halep etrafında kontrolü sağlamak için Lübnan Hizbullahı’nın söz konusu cepheye katılması konusunda onay alındığında başlayacak.”

Reuters’de yayınlanan haberdeki iddianın aksine, Sputnik News, İranlı askerlerin Suriye Ordusu ile birlikte IŞİD hedeflerine saldırı düzenleyeceği iddialarını reddetti. Haberde Ortadoğu uzmanlarından eski İran Dışişleri Bakanlığı danışmanlarından Sabbah Zanganeh bu iddialarla yalanladı.