“Bugün Türk Hava Kuvvetleri aslında savaşıyor”

Hava Harp Okulu’nun kuruluşunun 64. Yıldönümü ile Ant İçme ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenlerinde konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Türk Hava Kuvvetleri’nin aslında savaştığını söyledi.

“Bugün Türk Hava Kuvvetleri aslında savaşıyor”

Hava Harp Okulu’nun kuruluşunun 64. Yıldönümü ile Ant İçme ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenlerinde konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Türk Hava Kuvvetleri’nin 23 Temmuz’dan bu yana Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarıyla ilgili olarak, “Bugün Türk Hava Kuvvetleri aslında savaşıyor. Hem orta çaplı bir savaşın ötesinde hem de iki cephede savaşıyor. Özet olarak, 2 binin üzerinde modern mühimmat kullanmışız, 1200’ün üzerinde de hedef karşılamışız. Burada esas vurgulamak istediğim, 1200 ya da 1500’e yakın hedefi kim tespit etti. İşte istihbarat, keşif gözetleme marifetiyle istihbaratçılarımız, analistçilerimiz tespit etti. Attığımız 2 binin üzerinde hiçbir mühimmat geri gelmemiştir. Hiçbir atılan mühimmat gittiği yerde patlamamazlık etmemiştir. 2 bin bombanın 2 bini de o hedefi vurmuştur.” dedi.

Bugüne kadar PKK ile süregelen çatışma sürecinde ‘iç güvenlik harekatı’ gibi terimler kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Hava Kuvvetleri Komutanı gibi üst düzey bir subayın PKK’ye yönelen operasyonlara ilişkin olarak ‘savaşıyoruz’ ifadesini kullanması dikkat çekti.