"Bu kararın insani bir yönü var"

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından verdiği hatalı kararlar nedeniyle hakemlik kariyerine son veren Deniz Çoban, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.Hakem kararlarının her zaman gündemde olduğunu söyleyen Çoban, “Sahada 90 dakika oynanan maç stüdyoda 3 saatte bitmiyor. Eğer konuşulanlar maç günü oluyorsa, pek bu programları takip edemiyoruz. Ancak çevremizden duyduklarımızla haberdar oluyoruz. Bu haberleri alınca üzülüyoruz... View Article

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından verdiği hatalı kararlar nedeniyle hakemlik kariyerine son veren Deniz Çoban, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.Hakem kararlarının her zaman gündemde olduğunu söyleyen Çoban, “Sahada 90 dakika oynanan maç stüdyoda 3 saatte bitmiyor. Eğer konuşulanlar maç günü oluyorsa, pek bu programları takip edemiyoruz. Ancak çevremizden duyduklarımızla haberdar oluyoruz. Bu haberleri alınca üzülüyoruz tabii” dedi. Çoban istifa kararına ilişkin herhangi bir pişmanlığının bulunmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sporla ilgisi olmayan insanlardan dahi çok olumlu tepkiler aldım. Bu noktada da ‘Acaba doğruya bu kadar hasret miydik biz” diye sordum kendi kendime. Sanırım öyle ki, anlamlı güzel bir şey yakaladığımız zaman peşinden gitme isteği duyuyoruz. Sadece sporda değil hayatın her alanında böyle”

“İncitici sözlerden rahatsız oldum”

Kendisini en çok yaralayan davranışı da açıklayan Çoban, “Benim yaptığım davranış insani bir davranıştı. İnsanlar kabul eder etmez, ama ben içimden gelen duygularla bunu yaptım. Bu olayın hakemliğin dışında insani bir yönü vardı. Büyük bir kesimden destek görmüşken, bizim hakem camiamızdan çıkmış abilerimizin yorum yaparken sarf ettikleri incitici sözlerinden çok rahatsız oldum. ‘Deniz Çoban hakemlik etiğine yakışmayan bir davranış yapmışsa da insanlık etiğine yakışır bir davranış yapmıştır’ diye parantez açmış olsalardı hiç problem yoktu” dedi.