Britanya Alevileri’nden “Ilımlılara” Kınama

Britanya Alevi Federasyonu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak Suriye’de emperyalist güçler tarafından “ılımlılar” olarak adlandırılan El Nusra lideri Ebu Muhammed El Culani’nin Alevi bölgelerine saldırı emrini kınadı. Yapılan açıklamada, Suriyeli Aleviler’in yalnız olmadığı vurgulandı. Britanya Alevi Federasyonu tarafından yayınlanan açıklamanın tamamı şöyle: “Biz Aleviler için önemli olan Muharrem Matemi içindeyiz. En yakın zamandaki Ankara olmak... View Article

Britanya Alevileri’nden “Ilımlılara” Kınama

Britanya Alevi Federasyonu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak Suriye’de emperyalist güçler tarafından “ılımlılar” olarak adlandırılan El Nusra lideri Ebu Muhammed El Culani’nin Alevi bölgelerine saldırı emrini kınadı. Yapılan açıklamada, Suriyeli Aleviler’in yalnız olmadığı vurgulandı. Britanya Alevi Federasyonu tarafından yayınlanan açıklamanın tamamı şöyle:

“Biz Aleviler için önemli olan Muharrem Matemi içindeyiz. En yakın zamandaki Ankara olmak üzere, tüm katliamlarda kaybettiklerimiz yasımızı daha da büyütmektedir. Bu Yezid anlayışını 1400 yıldır tanıyoruz. İnsanlık adına utanç verici bu zihniyet karşısında tüm inanç mensuplarının ve toplumların tavrını netleştirerek, Alevi toplumunun 1400 yıllık mücadelesine destek vermesi artık bir ihtiyaçtır. Sözde İslamcı çetelerin insan kanı ile beslendiğini ve kan dökmekten başka hiçbir marifetleri olmadığını biliyoruz.

Suruç, Ankara ve Diyarbakır katliamlarını bu maşaların yaptığını da biliyoruz.

El Nusra, El Kaide, ÖSO, IŞİD gibi çetelerin Ortadoğu’da emperyalistlerin maşalığını yaparak, sözde “Arap Baharı” rüzgârı adı altında, milyonlarca insanın kanını akıttığı bir gerçektir.

Daha önce aynı çeteler Lazkiye, Idlib, El Sugur gibi, Alevi’lerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde ve Şengal ve Kobane gibi yerleşimlerde ise Ezidi ve Kürt halklarına yönelik insanlık dışı katliamlar gerçekleştirmişlerdir.

Bu sözde İslamcı çetelerin ve sahiplerinin hizmet ettiği inanç asla bir ‘din’ değildir. Bunlar, Şii camilerini, sinagogları ve tüm ibadethaneleri bombalayarak binlerce insanı katledenlerdir.

Suriye, Türkiye veya herhangi bir coğrafyada Alevi, Sünni, Caferi, Şii, Kürt, Türk, Avrupalı ya da Asyalı hiç bir canın öldürülmesini istemiyoruz. İnsan canına kıyanların karşısındayız.

Cümle canlar, hep birlikte bu insanlık düşmanı katilleri durduralım. Bunlar, tarihi eserlere düşman, kutsal mekânlara düşman, sanata düşman, sadece kan ve ölümlerle var olanlardır.

Yakın geçmişte çocukları astılar, insanları yaktılar, kafa kestiler. Bizler, bunların karşısında olduğumuzu, AKP ve benzeri bölge hükümetlerinin bu çetelere verdiği desteği ve yardımı da şiddetle kınadığımızı yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz.

Suriye’deki tüm masum çocukların yaşam hakkını korumak hepimizin boynunun borcudur!

Suriye’de savunmasız insanların yanındayız! Suriye Alevileri yalnız değildir!”

Britanya Alevi Federasyonu