Boyun eğmeyen cam işçileri direnişin 2. gününde

Mersin’de bulunan Şişecam fabrikasında çalışan 200 işçiyi işten çıkarma kararı aldığı haberi üzerine ayağa kalkan cam işçileri bugün direnişinin ikinci gününde.

Boyun eğmeyen cam işçileri direnişin 2. gününde

Mersin’de bulunan Şişecam fabrikasında çalışan 200 işçiyi işten çıkarma kararı aldığı haberi üzerine ayağa kalkan cam işçileri bugün direnişinin ikinci gününde. Direnişin ikinci gününde işçiler aileleriyle beraber basın açıklaması düzenledi.

Türk-İş’e bağlı Kristal İş sendikası Mersin Şubesi’ne üye işçiler basın açıklamasında, ”fabrika yönetimi geri adım atmadığı sürece eylemlere devam edeceklerini” açıkladı.Fabrika yönetimini ve sendika genel merkezini suçlayan işçiler, 30 Ekim’de fabrikayı terketmeme kararı almış ve uyarı eylemi gerçekleştirmişti.Bugün de eylemlerine devam eden işçiler, aileleriyle beraber yaptıkları açıklamada,”Biz buraya canımızı, sağlıgımızı ve emeğimizi verdik.Şimdi bizi bir kenara atıyorlar, yok öyle yağma hakkımızı alana kadar direneceğiz”dedi.

Sınıf Tavrı da bugün yapılan basın açıklamasına destek vererek,”Boyun eğmeyen cam işçilerinin yanında olacaklarını”belirtti.

Bugün Sendika genel merkezinin fabrika yönetimiyle bir görüşme yaptığı öğrenildi.Sendika yönetiminin bu konuyla alakalı genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nı yarın sabah yapacağı öğrenildi.