Biz burjuvaya burjuva diyoruz

Ali Koç, Antalya’da düzenlenen G20 Zirvesi kapsamındaki patronlar toplantısında yaptığı “Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir” açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’dan destek geldi. Sarı, Koç Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç’un G20 zirvesinde söylediği sözlerini samimi bulduğunu belirterek, “Kapitalistler, ‘kapitalizmi yok edelim’ diyorsa bunu 150 yıl önce söyleyen Karl Marks’ın önemi bir kez daha... View Article

Biz burjuvaya burjuva diyoruz

memiş sarıAli Koç, Antalya’da düzenlenen G20 Zirvesi kapsamındaki patronlar toplantısında yaptığı “Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir” açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’dan destek geldi.

Sarı, Koç Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç’un G20 zirvesinde söylediği sözlerini samimi bulduğunu belirterek, “Kapitalistler, ‘kapitalizmi yok edelim’ diyorsa bunu 150 yıl önce söyleyen Karl Marks’ın önemi bir kez daha görülmüştür. Koç’un sözlerine destek veriyoruz” dedi.

Bizde burjuvaya samimi değil burjuva denir

Bir işçi sendikası temsilcisinin, “güdümlü sendikacılık” anlayışı dışında herhangi bir örgütlenmeye izin vermediği ve Bursa’da Mayıs ayında başlayan metal direnişinin ardından özellikle sahibi olduğu işletmelerde işçi kıyımı yaşandığı gibi gerçekleri unutarak, Türkiye’de kapitalizmin simgesi olmuş bir ailenin üyesi olan Ali Koç’u samimi bulması ve destek verdiklerini söylemesinin herhangi bir açıklaması bulunmuyor.

Manifesto olarak burjuvaya samimi değil ancak ve sadece burjuva dediğimizi ve denilebileceğini hatırlatmak istiyoruz.