BHH, katledilen eğitim emekçilerini andı

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), katledilen eğitim emekçilerini 22 Kasım Pazar günü 5 ilde eş zamanlı olarak mezarları başında andı.

BHH, katledilen eğitim emekçilerini andı

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), katledilen eğitim emekçilerini 22 Kasım Pazar günü 5 ilde eş zamanlı olarak mezarları başında andı.

İstanbul-Yalova-Bursa, Artvin-Hopa, Malatya, Trabzon ve Rize Haziran meclislerinden Hazirancılar, “faşist cuntanın ürünü 24 Kasım’ı tanımıyoruz” diyerek, devrimci eğitim emekçilerine Haziran Türkiyesi’ni kuracaklarına söz verdiklerini dile getirdiler.

Yalova’da Halil Serkan Öz, Hopa’da Metin Lokumcu, Malatya’da Ata Önder Atabay, Rize’de Osman Dursun Bozacı ve Trabzon’da Gökmen Dalmaç’ın ölümsüz isimleri “eğitim emekçileri onurumuzdur” sloganlarıyla birleşti. Anmalarda, katledilen öğretmenlerin öğrencileri ve öğretmen arkadaşları konuşma yaparak, onların mücadelesini sürdüreceklerini tekrar ifade ettiler.

Anmalarla ilgili olarak yapılan basın açıklaması ise şöyle:

Tüm dünyada 5 Ekim’de kutlanan öğretmenler gününün ülkemizde 1980 darbesinin ertesinde, 24 Kasım 1981’de kutlanmaya başlanması, darbecilerden bize armağan olarak verilen bir süs günüdür.

24 Kasımın bize hatırlattığı öğretmenlerimiz değildir. 24 Kasım’ın bize hatırlattığı askeri darbe sonrası binlerce öğretmenin cezaevlerinde olduğu, işkencelerden geçtiği, dönemin en etkili öğretmenler örgütü TÖB-DER’in kapatıldığı, öğretmenlerin sürüldüğü, meslekten atıldığı ve fişlendiği günlerdir. Bu baskılar bitmedi ama bizim devrimci, sorgulayan öğretmenlerimizin mücadelesi sürüyor.

Yüzlerce saat çalışmak zorunda kalan, düşük hayat standartlarında yaşamak zorunda kalan, atanamayan, iş bulamayan hale getirilseler de bizim öğretmenlerimiz bilimsel, laik, kamusal eğitim mücadelesinden vazgeçmedi.

Bizler 24 Kasım’ı tanımıyoruz. Bugün, 22 Kasım 2015 pazar günü, bu uğurda onurlu mücadele vermiş, günümüz devlet politikalarının bir sonucu olarak hayatını kaybetmiş eğitim emekçilerini mezarları başında anıyoruz. Çiçeklerimizi mezarlara getirdik ama bir kez daha onlara Haziran Türkiyesi’ni kuracağımıza söz veriyoruz!

BHH Eğitim Komisyonu