Beyaz Toros demişken: Açılan mezar ‘Yeşil’in mi?

Beyaz Toros tartışmaları sürerken Erzincan'da 'Yeşil'e ait olduğu iddia edilen mezar açıldı.

Beyaz Toros demişken: Açılan mezar ‘Yeşil’in mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘beyaz Toros’ tehdidinin gündeme gelirken Belçika’da öldüğü iddia edilen ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’a ait olduğu düşünülen mezar açıldı.

Başta yazar Musa Anter, Binbaşı Cem Ersever, MİT ajanı Tarık Ümit ve mafya lideri Behçet Cantürk olmak üzere birçok faili meçhul cinayetin faili olduğu söylenen ‘Sakallı’ Mahmut Yıldırım’ın MİT ve JİTEM’de çalıştığı biliniyor. Susurluk skandalından sonra ortaya dökülen ilişkiler, pek çok cinayetin tetikçisi olduğunu ortaya koydu. Ancak Mahmut Yıldırım’ın akıbeti hiçbir zaman bilinemedi.

3 Temmuz’da Belçika’da tedavi gördüğü hastanede ölen ve Erzincan’da gömülen Mahmut Özer’in MİT ve JİTEM elemanı ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu iddiaları ölümünden hemen sonra medyaya yansımıştı. Belçika’da Türklere yönelik yayın yapan ‘BelTürkHaber’ internet sitesinin o dönemde yaptığı bir yayına dayanan iddia üzerine alınan mahkeme kararı sonucu açıldı.

‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu söylenen Özer’e ait cenaze vasiyeti üzerine arkadaşı Süleyman Varol tarafından Türkiye’ye getirilip, 9 Temmuz’da Erzincan’da Terzibaba Mezarlığı’na defnedilmişti.

Musa Anter’in öldürülmesi ve Orhan Miroğlu’nun yaralanması olayına ilişkin ‘Yeşil’in de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında görülen davada Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Erzincan’da toprağa verilen şüpheli cesedin gerçek kimliğinin tespiti için mezarının açılmasına ilişkin Adli Tıp’tan görüş istenmişti.

Mahmut Özer adıyla gömülen kişinin ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım olup olmadığı Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak inceleme sonucu netlik kazanacak.