Behçet Aysan Şiir Ödülü töreni bugün yapılıyor

Türk Tabipleri Birliği tarafından düzenlenen Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü bu yıl Alper Beşe’ye verildi. Doğan Hızlan, Emin Özdemir, Zeynep Oral, Cevat Çapan, Ali Cengizkan, Turgay Fişekçi ve Ahmet Telli’den oluşan seçici kurul Alper Beşe’nin “Put” adlı dosyasını ödüle değer buldu. Behçet Aysan Şiir Ödülü Töreni’ne Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde  (ÇSM) düzenlenecek.  Şair Behçet... View Article

Behçet Aysan Şiir Ödülü töreni bugün yapılıyor

Türk Tabipleri Birliği tarafından düzenlenen Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü bu yıl Alper Beşe’ye verildi. Doğan Hızlan, Emin Özdemir, Zeynep Oral, Cevat Çapan, Ali Cengizkan, Turgay Fişekçi ve Ahmet Telli’den oluşan seçici kurul Alper Beşe’nin “Put” adlı dosyasını ödüle değer buldu.

Behçet Aysan Şiir Ödülü Töreni’ne Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde  (ÇSM) düzenlenecek.  Şair Behçet Aysan ve 35 insan anısına düzenlenen tören, 9 Aralık saat 19.00’da başlayacak.

Gazeteci Enver Aysever, Müzisyen İklim Tamkan ve Senem Demircioğlu’nun sunumuyla gerçekleşecek törene, Müzisyen Ahmet Say, Şair Turgay Fişekçi ve Ahmet Telli konuşmacı olarak katılacak.

Yapılan değerlendirmede, “şairin dosyasında, Türkçe’nin şiirsel birikimini soluyarak bu havayı kendine özgü imgelere dönüştürmüş; sözsel değerleri güncel ve tarihsel boyutlarıyla şiirin dokusuna ağdırmıştır” denildi.

Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü alan şair Alper Beşe 1983 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans öğrencisi. İlk öykü kitabı “Birtakım Tuhaflıklar” ile Yaşar Nabi Nayır Ödülü Seçici Kurulu tarafından dikkate değer bulunmuştu. Beşe’nin “Gecikmeli” adında bir öykü kitabı daha bulunuyor.