Başlarken...

Değerli Okurlarımız, Türkiye tarihinin en büyük katliamlarından birini yaşadığımız sırada; katliamın kendisi, öncesi ve sonrasıyla insanlığa karşı büyük suçların işlendiği bir dönemde, karanlığa karşı aydınlık için yola çıkıyoruz. Emekten, özgürlükten, barıştan ve aydınlıktan yana kardeşlerimizi kaybetmiş olmanın derin ve tarifsiz üzüntüsü içindeyiz. Yastayız… Ne acıdır ki, kardeşlerimiz için başsağlığı dileyerek açıyoruz sayfamızı ve söz veriyoruz:... View Article

Başlarken...

Değerli Okurlarımız,

Türkiye tarihinin en büyük katliamlarından birini yaşadığımız sırada; katliamın kendisi, öncesi ve sonrasıyla insanlığa karşı büyük suçların işlendiği bir dönemde, karanlığa karşı aydınlık için yola çıkıyoruz.

Emekten, özgürlükten, barıştan ve aydınlıktan yana kardeşlerimizi kaybetmiş olmanın derin ve tarifsiz üzüntüsü içindeyiz.

Yastayız… Ne acıdır ki, kardeşlerimiz için başsağlığı dileyerek açıyoruz sayfamızı ve söz veriyoruz: Bu karanlığı ve onu yaratanları tarihin çöplüğüne gömmek için çalışacağız, aydınlık bir Türkiye için yol alacağız.

Sol, sosyalist kulvarda haber yayınındaki özgün perspektif boşluğunu karşılamak üzere tavır almanın önemini bilerek ve bu boşluğu doldurma iddiasıyla yola çıkıyoruz.

Manifesto’yu isim olarak seçerken aldığımız sorumluluğun farkındayız.

“İnternette bir hayalet dolaşıyor” sloganı ile yayın hayatımıza başlarken, koyacağımız emek, hayalini kurduğumuz ülke ve dünya için ciddiyetle ve sorumlulukla bir yol çizmek içindir.

Söylen(e)meyenleri, gözden kaç(ırıl)mışları bulup çıkarmak üzere çalışırken, her kategoride haber-yorum- analiz yazıları ile okurlarımızı yeniden araştırmaya yönlendirmek için gayret göstereceğiz.

Sol kulvarda ele alınması gereken konuları daha derinlemesine değerlendireceğimiz Mercek bölümümüzle, sizleri solda tavır almaya davet edeceğiz.

Manifesto’yu eşitlikten, özgürlükten, emekten, adaletten, yana bir ülkeyi ve dünyayı kurmak için hazırlayacağız.

Arkamızda 1800’lerle başlayan, 1917 ve ‘20lerle büyüyen, ‘60lar, 70’ler ve ‘90larla sürerek 2000’lere taşınan büyük bir geleneğin varlığını bilerek, bu birikimin verdiği özgüvenle yol alacağız.

Mücadele azmiyle ayağa kalkan Türkiye halkının direnci ve dinamizmiyle, bu mücadele azmini yitirmeden, yolumuza devam edeceğiz.

Bizlere düşen, umutsuzluğu ve karamsarlığı kaldırıp atacak bir tavrı, aklı ve azmi okurlarımızın katkıları ile birlikte,  geniş kitlelere ulaştırmak …

“Hayaleti defetmek üzere kutsal ittifak içine girenlere” meydan okuyoruz ve yeniden “MANİFESTO” diyerek internette Manifesto’yu dolaştırmaya başlıyoruz.

Saygılarımızla,

Manifesto Yayın Kurulu

 

 

141