Barzani soluğu MİT’te aldı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, temaslarda bulunmak üzere, öğle saatlerinde Ankara'ya geldi. Feridun Sinirlioğlu tarafından karşılanan Barzani'nin ilk durağı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) oldu.

Barzani soluğu MİT’te aldı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, temaslarda bulunmak üzere, öğle saatlerinde Ankara’ya geldi. Feridun Sinirlioğlu tarafından karşılanan Barzani’nin ilk durağı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) oldu. Barzani, programında olamamasına rağmen MİT Müşteşarı Hakan Fidan ile bir görüşme gerçekleştiriyor.

Mesud Barzani, saat 17.45’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile saat 20.00’de ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelecek. Görüşmelerin ana gündem maddesinin Başika kampı olacağı öğrenildi. Görüşmelerde, IŞİD’le mücadele ve bölgesel gelişmeler de ele alınacak.

HDP’den Barzani’yle görüşme talebi

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Ankara Temsilcisi Ömer Mirani, HDP’nin Barzani’yle görüşme talebinde bulunduğunu açıkladı. Mirani, “Diğer bazı Kürt gruplar da başvurdu. Ancak ne zaman görüşüleceğine dair kesin bir şey söyleyemiyoruz” dedi. IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ise, görüşmelerin henüz teyit edilmediğini belirtti.