Bakkal amca, üç tane havalimanı alabilir miyim?

Sabah gazetesi ekonomi müdürü Şeref Oğuz'un, dünkü köşesini Akp seçim bülteni gibi yazarak, 3. havalimanı projesindeki doğa katliamını görmezlikten gelmiştir.

“Sabah Gazetesi’nin Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz”. Böyle yazınca çok havalı oluyor ama bu havalı ünvanın havasının Şeref Oğuz’un köşesini okuyuncaya ancak balon şişirecek kadar olduğunu anlamak da güç olmuyor. Her yandaş gazete yazarına yakıştığı gibi Şeref Bey’ler de bu sıralar alabildiğine AKP seçim bülteni kıvamında köşe yazıları yazıyor.

Şeref Oğuz dün köşesinde bize havalimanlarının öneminden bahsetmiş. İzninizle yazıyı özet geçiyorum:

Havalimanı için şu kadar borç aldık,

  • İki havalimanında trafik var,
  • Dünyada şu kadar kent var, bunlarında en eskilerinden biri İstanbul,
  • 2023 diye bişey vardı, onun için çok şükür ki havalimanı için borç aldık,
  • Bunu çekemeyen “Yıkım Ekibi” anten taksın

Kalkınmadan anladığı inşaat, ekonomiden anladığı tüccarlık olunca insanın, ona ne desen boş zaten. Şeref Oğuz gibiler için kentin üstünün PVC ile kaplanmasının, kuzey ormanlarının üstüne beton dökülmesinin, Kaz Dağları’nın siyanürle yıkanmasının hiçbir mahsuru yok.

2,5 milyon ağacın kesilmesinin veya yeriin değiştirilmesini (?) gerekmesinin, 70 civarında göl/göletin kurutulmasının gram değeri yok beyefendinin gözünde. Yeter ki İstanbul ilk 10’a girsin. (http://www.kuzeyormanlari.org/2015/03/27/yasam-doga-cevre-insan-ve-hukuk-karsisinda-3-havalimani-projesi/)

Para gelecek ama biz anlamıyoruz değil mi? Haritaya biraz baktıysa “Havalimanı çevresi zaten imara açılmalı, otel de mi yapılmasın?”, “Bunlar turistler sokakta yatsın istiyor!” yazılarını da hazırlamıştır kesin Şeref Bey çünkü inşaat alanı dışında da kesilebilecek ağaçlar var orada.

Şeref Bey için en değerli “markamız” zaten İstanbul.Kuşlara, ağaçlara, içecek suya zarar vermişsin hiç önemli değil, yeterki Arap “Yatırımcılara” Esenyurt’ta boğaz manzaralı daire satmaya çalışacak kadar “şeytani” işler yapmayın (gerçekten bunu da yazmıştı).

2001’den sonra AB vesayetinden kurtulup, üretimi yeniden keşfeden ülkemiz için (evet, bunu da yazmıştı) en önemli ihtiyaçlardan biri 3. Havalimanı, bir yapsak bizi direkt 2023 alacaklar Şeref Bey’e göre, o kadar hevesli.

Belki de gözü sadece emeklilik ikramiyesindedir. Şeref Oğuz ismi,şu listenin (http://odatv.com/yeni-fisleme-belgeleri-ortaya-cikti-1201151200.html) en başında“Camiamızın insanı ama nitelikli değil” yazısının hemen solunda yazsa fena mı olur?

Yazının özetini geçmiştim ama 3. Havalimanın ne kadar “önemli” olduğunu bir de Şeref Bey’den okuyun:

http://www.sabah.com.tr/yazarlar/oguz/2015/10/20/daha-fazla-gecikemezdik