Bakın Boğaz'dan kimler nasıl geçmiş?

Geçtiğimiz gün İstanbul Boğazı'ndan geçen Rusya'ya ait savaş gemisinde bir askerin verdiği poz çok tartışıldı ancak daha önce bakın kimler Boğazlardan nasıl geçmişti?

Bakın Boğaz'dan kimler nasıl geçmiş?

roketli gecis rusyaGeçtiğimiz gün İstanbul Boğazı’ndan geçen 112 metre uzunluğundaki Rusya’ya ait savaş gemisi Caesar Kunikov’un geçişi sırasında bir askerin Boğaz geçişi boyunca omzunda füze taşırken diğer askerler de uçaksavar ile poz verdi.

Hükümet, AKP ve yandaş medya kanadından tahrik ve provokasyon sözleri yükselmekte gecikmedi. Rusya’nın üst üste tehditlerle krizi tırmandırdığından bahseden yandaş medya İstanbul Boğazı’ndan geçen Rus savaş gemisinde provokatif bir eylem yapıldığını söylerken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Bu bir provokasyondur” değerlendirmesinde bulundu.

Ancak arşivlerde kısa bir araştırma yapınca çok değil, daha birkaç yıl önce Karadeniz’de Ukrayna krizi nedeniyle sıcak günler yaşanırken, ABD Donanması’na ait ’USS Truxtun’ adlı savaş gemisinin 8 Mart 2014’te İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında da gemideki askerlerin silah başında olduğu haberleri basına yansımıştı.

abd gemisi

O günlerde, hiç kimse ABD’ye nota vermeyi aklına dahi getirememişti.