Bağdadi'nin ses kaydı yayınlandı iddiası

Yedi ay sonra Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı yayınlandı.

Bağdadi'nin ses kaydı yayınlandı iddiası

IŞİD’in lideri Ebu Bekir el Bağdadi’ye ait yeni bir ses kaydının yayınlandığı iddia edildi. Ses kaydında, İsrail ve Suudi Arabistan öncülüğündeki ‘Teröre Karşı İslam İttifakı’ hedef alınırken ABD öncülüğündeki koalisyon ve Rusya’nın Suriye ve Irak’ta düzenlediği hava operasyonlarının örgütü zayıflatamadığı savunuluyor.

“Eğer İslam koalisyonu varsa, Filistin’i özgürleştirmeyi hedeflemeli”

Twitter üzerinden yayınlanan mesajda “Allah’ın ona ibadet edenlere zaferi kazandıracağına emin olun. İyi haber şu ki, devletimiz iyi gidiyor. Ona karşı savaş yoğunlaştıkça, devletimiz daha da saflaşıyor ve dayanıklı hâle geliyor” denildi.

Bağdadi’ye ait olduğu belirtilen mesajda IŞİD’e karşı İslam birliği kurmayı hedefleyen Suudi Arabistan’a yönelik tehditler de yer alırken, “Eğer bir İslam koalisyonu varsa, bunun Yahudi ve Haçlı ordusundan kendini kurtarması, Yahudileri öldürerek Filistin’i özgürleştirmeyi hedeflemesi gerekir” ifadeleri kullanıldı.

“İsrail, dikkatimizden kaçtığını düşünüyor”

İsrail’in Haaretz gazetesi ise Bağdadi’nin İsrail’e yönelik tehditlerini aktardı. Ses kaydında Bağdadi, IŞİD militanlarının İsrail’e saldıracağını öne sürdü. Mesajda, “Allah’ın yardımıyla, size her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. İsrailliler yakında bizi Filistin’de görecek. Haçlıların bize karşı olan savaşı çok sürmeyecek. İsrail Filistin’i unuttuğumuzu, onların dikkatimizden kaçtığını düşünüyor. Biz Filistin’i bir an bile unutmadık” denildi.

Bağdadi’nin İsrail’i hedefine oturtması dikkat çekici. Zira, cihatçı teröristler için yumuşak karın. Dünyanın dört bir tarafında Müslümanları öldüren cihatçı teröristlerin Suriye’yi hedef alırken İsrail’e karşı hiçbir hamle yapmaması şüphe çekiyor. Bağdadi’nin Suriye ve Irak’ta sıkışan örgütünün sorgulanmasının önüne geçmek istediği anlaşılıyor.

Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen son sesli mesaj bundan yedi ay önce yayınlanmıştı.