Aziz Güler’in cenazesi Türkiye'de

59 günlük mücadele sonunda Aziz Güler'in cenazesi Türkiye'ye getirildi.

Aziz Güler’in cenazesi Türkiye'de

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken 21 Eylül günü hayatını kaybeden Aziz Güler’in cenazesi 59. günde Türkiye’ye getirildi. Aziz Güler’in ailesi tarafından teslim alınan cenazesinin, akşam saatlerinde İstanbul Gazi Cemevine getirileceği açıklandı.

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Aziz Güler’in cenazesi, yaklaşık 2 ay süren mücadeleden sonra ailesi tarafından alınarak Urfa havalananına getirildi.

Manifesto olarak 13 Kasım’da yayınladığımız röportajda ağabeyi Ersin Umut Güler, Aziz Güler’i ve cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için verdikleri mücadeleyi anlatmıştı. Güler, sonunda karşılığını aldıkları kararlılıklarını, “Hükümet şu an keyfi bir süreç işletiyor ve Anayasa’yı çiğniyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin altında imzası bulunan bütün Uluslararası anlaşmaları, sözleşmeleri çiğniyor. Ailesi olarak Aziz’i Türkiye’ye getirme konusunda kararlıyız, ne kadar sürerse sürsün Aziz’i İstanbul’a getireceğiz ve ona yakışır bir uğurlama gerçekleştireceğiz.” sözleriyle ifade etmişti.

Aziz Güler aynı zamanda Göztepe taraftarı ve Viva Göztepe tribün grubunun da üyesiydi.