'Ayotzinapa öğrencileri' için yürüyüş

Ayotzinapa'da kaybolan 43 öğrencinin ailesi, kayboluşlarının 15. ayında yürüyüş düzenledi.

'Ayotzinapa öğrencileri' için yürüyüş

Ayotzinapa’da kaybolan 43 öğrencinin ailesi, kayboluşlarının 15. ayında yürüyüş düzenledi.

Meksika’nın Guerrero eyaletine bağlı Iguala kentinde 26 Eylül 2014’de yerel polis tarafından kaçırılan ve çetelere teslim edilen Ayotzinapa Raúl Isidro Burgos Öğretmen Okulu öğrencisi 43 kişinin ailesi tarafından Mexico City’de ‘kayıpların bulunması’ talebiyle düzenlenen yürüyüşte binler yürüdü.

Ayotzinapa Raúl Isidro Burgos Öğretmen Okulu adına konuşan Meliton Ortega, kayıp 43 öğrencinin ailelerinin hala umutlarını kaybetmediklerini ve öğrencilerin hayatta olduklarını düşündüklerini söyledi.

Ayotzinapa’da neler yaşanmıştı?

Ayotzinapa Raúl Isidro Burgos Öğretmen Okulu öğrencisi 43 kişi 26 Eylül 2014’de Meksika’nın Guerrero eyaletine bağlı Iguala kentinde polis tarafından kaçırılmıştı.​

Meksika hükümeti ise öğrencilerin çetelere çalışan polisler tarafından yakalandığını ve United Warriors (Birleşik Savaşçılar) karteline teslim ettiğini, kartelin ise öğrencileri öldürüp, kalıntılarını plastik poşetler içerisinde bir nehre attığını söyledi.

Kaçırılanların yakınları hala yaşadıklarını düşünse de geçen 15 ay içerisinde yapılan incelemeler sonucunda kemik kalıntıları bulunmuş, bu kalıntıların kaybolan bir öğrenciye ait olduğu doğrulanmıştı.