Ayn Vatan muhabirleri IŞİD tarafından Türkiye’de katledildi

Şanlıurfa’da iki Suriyeli gazeteci kafaları kesilmiş halde evlerinde ölü bulundu. Gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Firas Hammadi, IŞİD aleyhine haber yapıyorlardı. Merkez Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde üç katlı bir apartmanın ikinci katında kalan Suriye uyruklu gazeteciler, yakınları tarafından evde bıçaklanıp kafaları kesilmiş halde bulundu. Cinayetin dün gece gerçekleşmiş olduğu tespit edildi. Kafası kesilerek öldürülen Abdulkadir... View Article

Ayn Vatan muhabirleri IŞİD tarafından Türkiye’de katledildi

Şanlıurfa’da iki Suriyeli gazeteci kafaları kesilmiş halde evlerinde ölü bulundu. Gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Firas Hammadi, IŞİD aleyhine haber yapıyorlardı.

Merkez Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde üç katlı bir apartmanın ikinci katında kalan Suriye uyruklu gazeteciler, yakınları tarafından evde bıçaklanıp kafaları kesilmiş halde bulundu.

Cinayetin dün gece gerçekleşmiş olduğu tespit edildi. Kafası kesilerek öldürülen Abdulkadir ve Hammadi’nin, Suriye’nin Ayn Vatan gazetesinde çalışan gazeteciler olduğu öğrenildi. Suriye’nin Rakka kenti nüfusuna kayıtlı olan 2 gazeteci, IŞİD aleyhinde haber yaptıkları için ölüm listesinde oldukları örgüt tarafından daha önce defalarca ölümle tehdit edilmişlerdi.

Merkez üs Gaziantep mi?

Öte yandan, Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir otomobilde, tenekeler içerisinde patlayıcı madde yapımında kullanıldığı öğrenilen çok sayıda malzeme ele geçirildi. Araçta yağ tenekeleri içinde patlayıcı madde yapımında kullanıldığı tespit edilen ve poşetlere kalıp halinde sarılı malzeme bulundu.

Bugün ayrıca Gaziantep Ali Fuat Cebesoy ve Gazi muhtar paşa bulvarı köşesinde bir polisin şüphelendiği otomobilden, kaçmaya çalıştığı sırada, atılan el bombası patlamadı. Yakalanan iki kişinin cihatçı çete üyesi oldukları bildirildi.

antep

Gaziantep’in IŞİD için büyük önem taşıdığı IŞİD lojistik destek ve sevkiyatıyla birlikte eleman teminini de bu kentten sağladığı biliniyor.

Gazeteci Volkan Koç’un temmuz ayında mail üzerinden ulaştığı IŞİD yöneticisi E.Y. ile medyaahalisi.blogspot.com.tr adresinden yayınladığı görüşmede E.Y. “Türkiye içinde binin üzerinde IŞİD militanı olduğunu ve hali hazırda örgüt içerisinde de 2 bin Türk vatandaşının yer aldığını” söylemişti.  E. Y. söz konusu yazışmada, kendilerine Türkiye’den çok sayıda kişinin katıldığını ve bunların arasında ailelerin de olduğunu belirterek “Genel katılımlar aile halinde olmaktadır. Halen de 2 bin civarında Türk bulunmaktadır.” demişti. E.Y. ayrıca IŞİD’in Türkiye’ye yönelik başlattığı bir savaş olmadığını belirterek “TSK tarafından yapılan hava operasyonlarında da ciddi bir kayıp gerçekleşmediğini, vurulan yerlerin eski karargâhları ve kimsenin kullanmadığı yerleri olduğunu” söylemişti.

AKP’li yetkililer tarafından verilen bilgiler E.Y.’nin söylediklerini doğrular nitelikte. Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu da geçen ay bakanlar kuruluna sunmuş olduğu raporda “Temmuz 2015 itibariyle DAEŞ terör örgütüne katılan, geri dönen veya ölen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı 1000-1300 arasındadır” demişti.