Avrupa'da olağanüstü hal: Şimdi de Brüksel

Brüksel’in her köşesini askerler korurken, onlarca askeri aracın şehirde görünmesi ise dikkat çekti.

Avrupa'da olağanüstü hal: Şimdi de Brüksel

Belçika’nın başkenti Brüksel’de olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Belçika Başbakanı Charles Michel, “terör tehdidi”nin en yüksek seviyeye çıkarılmasının ardından 4 acil önlem planı açıkladı. Brüksel’in her köşesini askerler korurken, onlarca askeri aracın şehirde görünmesi ise dikkat çekti.

brüksel1Charles Michel, Paris sonrasında Brüksel’de de benzer bir saldırı olma ihtimaline yönelik ciddi sinyaller aldıklarını ve seviyenin bu yüzden en üst seviyeye çıktığını söyledi. Michel, acil önlem planında hedefte alışveriş merkezlerinin, toplu taşımaların ve büyük organizasyonların olduğunu duyurdu.

Başbakan ayrıca büyük organizasyonların iptal edildiğini, Brüksel Metrosu’nun Pazartesi akşamına kadar durdurulduğunu, polis ve asker sayısının arttırıldığını ve 1771 acil numaralı hattın açıldığını açıkladı.

Baskında silah bulundu

Uluslararası medyanın “terör yuvası” olarak etiketlediği Brüksel’in Molenbeek semtinde ise bugün yapılan polis baskınlarında silahların bulunduğu ortaya çıktı.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon yaptığı açıklamada vatandaşlarını dikkat etmeleri gerektiğini konusunda uyardı.

brüksel3Maç iptal edildi

Bu akşam oynanacak olan Lokeren ve Anderlecht maçının iptal edildiği açıklandı. Lokeren Belediye Başkanı, hiçbir risk almak istemediklerini ve bu nedenle maçın iptal edildiğini açıkladı.

Parlamentolar kapalı

Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu başta olmak üzere tüm bölgesel parlamentolar da her türlü saldırıya karşı kapılarını kapalı tutuyor.

Brüksel Üniversitesi (VUB/ULB) ve yine Brüksel’in simgesi olan Atomium ziyaretçilerine kapılarını kapattı.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon Pazartesi günü terör tehdit seviyesi ile tekrar değerlendirilme yapılacağını söyledi.